Frode Alhaug er en velkjent skikkelse i norsk racing.

Holder koken godt inne i 70-årene:

– Jeg skal kjøre fort helt til jeg slutter

75 år er ingen alder for en racerfører. Frode Alhaug fortsetter å gi full gass både på og av banen.

Publisert

RACING: Frode Alhaug er en nestor i norsk racing. I flere år har han vært aktiv selv, og han har hatt flere roller i Norges Bilsportforbund. Blant annet som president, og ikke minst som seksjonsleder. 

RACING: Frode Alhaug er en nestor i norsk racing. I flere år har han vært aktiv selv, og han har hatt flere roller i Norges Bilsportforbund. Blant annet som president, og ikke minst som seksjonsleder. 

Alhaug har nå ledet racing-seksjonen i 15 år. 

– Det har vært mye drittprat rundt at jeg både er fører og sjef, sier Alhaug som avslår at det er problematisk, og samtidig fremhever at han aldri tar standpunkt som seksjonsleder når han er ute på løp. 

– Er du alt for langt unna grasrota tror jeg du mangler litt kompetanse rundt hva som virkelig gjelder, fortsetter han. 

Korona-bil

Frode Alhaug i aksjon på Vålerbanen.

Alhaug startet i roadsport-klassen i 1999 og har siden det kjørt flere ulike biler i flere ulike klasser. Fra 2014 til 2020 kjørte han til og med i to klasser samtidig. 

Nå er det en sprek Chevrolet Stingray Corvette som gjelder. Under koronarestriksjoner i 2021 kjørte Alhaug ned til Tyskland ens ærend for å hente bilen. Det krevde tillatelser fra både dansk og tysk politi, men han kunne rett og slett ikke vente. 

– Jeg kjørte non stop begge veier. Jeg var bare ute av bilen for å plukke opp den her og å fylle diesel, forteller Alhaug som gjorde unna 365 mil på turen. 

Og han måtte jo bare det for å få kjørt den sesongen. Å stå over var ikke særlig aktuelt. 

– Da hadde jeg allerede solgt den gamle bilen min, så om jeg skulle kjøre den sesongen så var det ikke noe alternativ, slår han fast. 

Mestvinnende

For det er viktig for Alhaug å fortsatt delta selv om han nå har rundet 75 år. Det kan delvis forklares med at racingkarrieren begynte relativt sent. Nærmere bestemt begynte den da Alhaug var 55 år gammel. 

– Jeg hadde en jobb som krevde mye tid. Jeg var konsernsjef i Moelven Brug i mange år også jobba jeg i olje og gass i flere år etterpå, forteller Alhaug som siden har vært å se som aktiv på norske baner. 

I år ble det for fjerde år på rad NM-medalje i GT1-klassen. Opp gjennom årene har han dratt med seg 14 medaljer, hvor fem av de er gull. Alhaug har også fire gull og et sølv i norgescup. 

Ingen har flere NM-medaljer i norsk racing. I tillegg har han for sin innsats i offisielle roller blitt tildelt NBFs fortjenestemedalje i gull. 

Og Hamar-mannen har ikke tenkt til å gi seg med det første. Hvor mange flere sesonger det blir vet han ikke, men:

– Jeg skal kjøre fort helt til jeg slutter!

Powered by Labrador CMS