Haas-fører Kevin Magnussen på Spa-Francorchamps.

Derfor kjemper Magnussen fortsatt for Formel 1-fremtiden

Formel 1-fremtiden er usikker for Kevin Magnussen, men dansken har ingen planer om å ikke forlenge karrieren i sporten. 

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Neste sesong er det Esteban Ocon og Oliver Bearman som skal kjøre for Haas, og det er med andre ord klart at både Nico Hülkenberg og Kevin Magnussen skal forlate teamet etter årets sesong. 

FORMEL 1: Neste sesong er det Esteban Ocon og Oliver Bearman som skal kjøre for Haas, og det er med andre ord klart at både Nico Hülkenberg og Kevin Magnussen skal forlate teamet etter årets sesong. 

Nico Hülkenberg skal videre til Sauber, men for Kevin Magnussen er fremtiden mer usikker. Dansken selv er klar på at han ønsker å fortsette. 

– Jeg vet at jeg har en sjanse og at jeg vurderes for setene som er igjen for neste år, forteller Magnussen til Parc Fermé.

Jevnt fra topp til bunn

I teorien er det fire ledige seter igjen på neste års Formel 1-grid. Mercedes, Alpine, Visa RB, Sauber og Williams har fortsatt et ledig sete igjen, og Magnussen er en av flere kandidater. Haas-føreren er klar på at han må imponere på banen for å sikre fremtiden i sporten. 

Kevin Magnussen håper å være på plass i Formel 1-paddocken også i 2025.

– Snakkingen må skje på banen, så det er sånn sett ganske rett frem. Ikke som i at det er enkelt, men som i at det er det som kommer til å utgjøre forskjellen, slår han fast. 

Å imponere med sterke løpsresultater har tidligere sesonger sett nærmest umulig ut i Haas, men i år har teamet imponert stort. For Magnussen selv har det foreløpig kun resultert i et par resultater innenfor poengene, men teamkamerat Nico Hülkenberg har vist at Haas kan kjempe om fremskutte plasseringer. 

At det nå er så tett i Formel 1 gir fordelen med at også Haas kan kjempe høyt oppe, men Magnussen er også bevisst på at små feil samtidig kan utgjøre store poengtap. 

– Det er både er en velsignelse og en forbannelse fordi på mange måter gir det en mulighet som er bra, men det betyr også at det bare krever en veldig veldig liten feil også er kostnaden høy. Men jeg tror dette er det beste og det med konkurransedyktige Formel 1-feltet på lang tid.

Kevin Magnussen er en av førerne på griden som har barn, men det har ikke påvirket hverken tilnærmingen på banen eller ønsket om å forlenge karrieren. 

– Det har blitt vanskeligere å tilbringe tid hjemmefra, men det har ikke egentlig. Endret seg med tanke på hvordan jeg kjører eller hvordan jeg tenker på racing. Det endrer helt klart livet ditt å få barn, men ikke for det verre. Jeg tror det endrer perspektivet, sier han.

Derimot er han ifølge seg selv like motivert i dag som for ti år da han debuterte i Formel 1, men tilværelsen i sporten har endret seg siden den gang. 

– Ja jeg vil si det, men det er en veldig annerledes innstilling nå. Det er vanskelig å sammenligne hvordan det er nå med hvordan det var for ti år siden, for da kjente man mer på presset. Det var mye vanskeligere å takle presset som følger med å kjøre Formel 1. 

Brakdebuten

Kevin Magnussen har bare noen måneder igjen av sin langvarige Haas-karriere.

I debuten i 2014 for McLaren slo Magnussen til med andreplass. Siden den gang har det ikke blitt flere pallplasser, og selv om han naturlig nok skulle ønske at han kunne kjempet om flere pallplasser er den rutinerte dansken klar over at det er en del av sporten. 

– Jeg tror det er mange førere i Formel 1 som har stort potensial og som er veldig talentfull, men som ikke kan vise det i en konkurransedyktig bil. Jeg ser på meg selv som en av de, men det er bare Formel 1s natur. 

Samtidig innrømmer Magnussen at en pallplass i debuten ikke var enkelt å håndtere som en ung og uerfaren rookie. 

– Jeg taklet ikke det bra. Jeg tror ikke en pallplass i det første løpet hjalp.

– Fordi alle trodde at nå har vi kanskje en ny verdensmester?

– Jeg trodde det selv, og når det da ikke endte opp sånn og vi ikke var så konkurransedyktige som vi var i det første løpet føltes hele sesongen som en stor skuffelse, fortsetter han.

Kevin Magnussen og de andre Formel 1-førerne er denne helgen i aksjon på Spa-Francorchamps hvor også Parc Fermé er på plass - følg med i våre kanaler for mer innhold fra Belgia!

Powered by Labrador CMS