Andrea Kimi Antonelli under forrige løpshelg på Spa-Francorchamps.

Antonelli lovpriser forholdet til Toto Wolff:

– Ga meg selvtilliten tilbake

Andrea Kimi Antonelli lar seg ikke skremme av Formel 1-muligheten, men han tar ikke gleden på forskudd.

Publisert

FORMEL 1: Andrea Kimi Antonelli stiger raskt oppover formelbilstigen. Etter å i fjor ha kjempet mot vår egen Martinius Stenshorne i Formula Regional Europa hoppet han bukk over Formel 3. 

FORMEL 1: Andrea Kimi Antonelli stiger raskt oppover formelbilstigen. Etter å i fjor ha kjempet mot vår egen Martinius Stenshorne i Formula Regional Europa hoppet han bukk over Formel 3. 

I år er han og finne i Formel 2, og til tross for en treg start har han begynt å finne farten også her. På Silverstone kom den første sprintseieren, og i Ungarn vant han sitt første hovedløp. 

Mange tror at unggutten som enda ikke har fyllt 18 år vil kjøre Formel 1 allerede neste sesong. 

Ikke redd

Og det er ikke et hvilket som helst sete italieneren kan komme til å ta over. Antonelli linkes til å ta over etter selveste Lewis Hamilton i Mercedes. 

Mange tror at Andrea Kimi Antonelli tar den korte turen fra Formel 2-paddocken til Formel 1-paddocken neste sesong.

Antonelli anerkjenner at det ligger en viss bekymring for å ikke prestere som ønsket. 

– En viss grad av bekymring tror jeg alltid er der. Muligheten for å ikke prestere tror jeg skremmer alle, forteller Andrea Kimi Antonelli til Motorsport.com.

Men han lar seg likevel ikke stresse. Allerede har Antonelli testet eldre Formel 1-biler en rekke ganger, og etter rapportene har det gått veldig bra. Det er kun et spørsmål om tid før han kjører fredagstreninger for Mercedes, og det er liten tvil om at teamet verdsetter hans talent. 

– Jeg er ikke redd for å bli dømt, jeg vet at Mercedes har en klar mening om potensialet mitt. Denne sesongen i Formel 2 startet ikke på den beste måten, men det var ingen negative tanker, forteller Antonelli.

Tidligere har han ikke ville slått fast om han er klar for Formel 1 eller ikke, men han er likevel rolig med tanke på den potensielle sjansen som kan komme hans vei. 

– Jeg er kanskje rolig. Hvis muligheten presenterte seg for meg ville jeg tatt den med iver og prøvd å gjøre det beste ut av den. 

Godt forhold til Wolff

Prema-føreren forteller om et godt forhold til teamsjef i Mercedes Toto Wolff. Om ting er vanskelig kan unggutten gå til Wolff for å søke råd.

– Etter den skuffende kvalifiseringen på Silverstone ringer jeg han fordi det var en litt vanskelig tid. Vi snakket mye og den samtalen ga meg selvtilitten tilbake, og den neste dagen vant jeg og det var veldig fint å se han under pallfeiringen, sier Antonelli. 

Men til tross for vellykkede tester, et godt forhold til Toto Wolff og rykter om at Formel 1-fremtiden kan annonseres allerede under løpshelgen på Monza forholder Antonelli seg fortsatt rolig.

– Helt ærlig så kan jeg fordelle deg at i dag er det fortsatt en drøm. Vi får se om den går i oppfyllelse, avslutter Antonelli om Formel 1-drømmen. 

Powered by Labrador CMS