Flere førere er aktuelle for de siste plassene på Formel 1-griden.

Silly season:

Disse førerne kjemper om de siste Formel 1-setene

Fortsatt er det spenning i silly season. Slik ligger det an i kampen om de siste setene. 

Publisert

FORMEL 1: En spennende sesong nærmer seg slutten. Utenfor banen har mye handlet om hvem som skal kjøre hvor i 2025 helt siden det ble klart at Lewis Hamilton skal forlate Mercedes til fordel for Ferrari. 

FORMEL 1: En spennende sesong nærmer seg slutten. Utenfor banen har mye handlet om hvem som skal kjøre hvor i 2025 helt siden det ble klart at Lewis Hamilton skal forlate Mercedes til fordel for Ferrari. 

Flere og flere brikker har kommet på plass, og mange av de på andre plasser enn før. Jack Doohan, Oliver Bearman, Andrea Kimi Antonelli kommer inn på griden, og sannsynligvis blir de ikke de eneste fra den nye generasjonen som nå får en etterlengtet sjanse. 

For selv om vi nå vet mye om neste års grid er fortsatt ikke alt avgjort. Sauber har fortsatt et sete å fylle, mens Lawsons nylige inntog kan skape ny usikkerhet i Red Bulls førerkabal. 

Sauber

Guanyu Zhou kommer etter alt å dømme ikke til å få fortsette i Sauber. Inn kommer Nico Hülkenberg

Formel 1-journalist Lawrence Baretto rapporterer at det er Valtteri Bottas som ligger best an i kampen om det ledige setet, som han selv fyller for øyeblikket. Likevel er ikke de andre alternativene helt utelukket. 

Formel 2-leder Gabriel Bortoleto er McLaren-junior, men han nevnes likevel som en het kandidat til Sauber-setet. En eventuell avtale med Sauber virker dog å være avhengig av at Bortoleto kutter båndene til McLaren, og dette er en valg brasilianeren tilsynelatende ikke har tatt stilling til helt enda.

Tidligere har det blitt rapportert om at Franco Colapinto er en aktuell fører for Sauber. Williams ønsker naturlig nok å finne et sete til sin talentfulle argentiner ettersom de er låst til Alex Albon og Carlos Sainz neste sesong. 

Men som ved Bortoleto ønsker Sauber å hente en fører som ikke fortsetter å være knyttet til et annet team, og det gjør det vanskelig for Colapinto. 

Mick Schumacher nevnes også som en kandidat, og nylig sa Sauber-sjef Mattia Binotto at han er en fører de vurderer, men per nå virker han å være noen plasser bak i køen. Det samme gjelder Theo Pourchaire, som sannsynligvis ikke får en etterlengtet sjanse i Formel 1. 

Red Bull / Visa RB

Tross kontraktsforlengelser og tillitserklæringer fra ledelsen forsvinner ikke spekulasjonene rundt Red Bull-fører Sergio Perez. Selv om Red Bull ikke har vært like dominerende som før fremstår avstanden opp til Max Verstappen fortsatt som betydelig, og spøtsmplet er nå om han får kjøre i 2025 eller ikke. 

I Red Bulls søsterteam Visa RB har Liam Lawson kommet inn som erstatter for Daniel Ricciardo. I første løp tilbake slo han Yuki Tsunoda, og nå går spekulasjonene rundt om at han kan ende med å gå rett opp til Red Bull neste sesong. 

Om det skulle skje er det et ledig sete i Visa RB. En naturlig tanke er at Formel 2-fører Isack Hadjar hopper opp, men Red Bull har også vist at de kan se utenfor eget akademi. Nevnte Franco Colapinto er en het kandidat 

Dog kan Red Bull også ende med å ta en vei som kan sende nye sjokkbølger gjennom Formel 1-paddocken. Helmut Marko sa nylig dette om Oscar Piastri litt ut av det blå, til F1-insider. 

– La oss si det på den måten. Mark Webber er ute etter intensiv dialog.

Kommentaren bekrefter naturlig nok ingenting, og det fremstår fortsatt tvilsomt at Piastri ønsker å forlate McLaren på dette tidspunktet. 

Uansett er det tydelig at mye fortsatt kan skje på tampen av det som har vært en ellevill silly season. Denne helgen ruller sikkuset videre også på banen i Mexico, så gjenstår det å se hva som blir avtalt på bakrommet. 

Powered by Labrador CMS