Dennis Hauger fra lørdagens utsatte sprintløp i Formel 2 på Spa-Francorchamps.

Dette mener Dennis om løpsledelsens håndtering av regnkaoset

Det tok lang tid å avvikle lørdagens Formel 2-sprint, og da de til slutt kom i gang fikk de ikke engang kjøre halveis.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Dennis Hauger sto til slutt på pallen etter en lang og regnfull dag på Spa-Francorchamps. Sprintløpet hvor Hauger startet fra andre startposisjon skulle som vanlig ha blitt kjørt før Formel 1-kvalifiseringen, men regnvær medførte en fire timers utsettelse. 

FORMEL 2: Dennis Hauger sto til slutt på pallen etter en lang og regnfull dag på Spa-Francorchamps. Sprintløpet hvor Hauger startet fra andre startposisjon skulle som vanlig ha blitt kjørt før Formel 1-kvalifiseringen, men regnvær medførte en fire timers utsettelse. 

– Det ble sent, men vi fikk noen runder. Det var synd vi ikke fikk et fullt løp i dag men det er en ny dag i morgen, så får jeg bare prøve å komme meg til sengs så fort som mulig!

Det forteller Dennis Hauger, som forøvrig fortsatt hadde en dopingtest igjen på programmet før leggetid, like før klokken åtte lørdag kveld.

Krevende forhold

Etter flere løpshelger med dårlige starter klarte Dennis Hauger lørdag å beholde andreplassen. Det skulle vise seg å bli helt avgjørende.

Hauger hadde en godkjent start etter en periode hvor det har vært det store problemet, og han holdt fast på andreplassen de tre første rundene. Da kom den virtuelle sikkerhetsbilen ut, så kom den virkelige sikkerhetsbilen ut før løpet ble rødflagget og til slutt avsluttet.

– Den første gangen skjønte jeg at det mest sannsynlig ikke ble noe. Vi håpte jo på at det kanskje skulle slutte å regne, men det fortsatte bare. Heldigvis roet det seg litt på starten da vi skulle kjøre på ettermiddagen men når det kom mer under sikkerhetsbil så valgt de å avslutte på grunn av sikt for de lenger bak. For oss var det ikke noe problem men lenger bak blir det mye mer så det er jo for sikkerhet og det er så klart forståelig. 

MP-føreren bærer ikke nag til løpsledelsen som valgte å avslutte løpet tidlig. Den tidlige avslutningen medførte at Hauger kun tok med seg fire poeng fra sprintløpet, men sikkerheten kommer først. 

– Jeg tror de gjorde en så god jobb de kunne. Det er vanskelig med været. Første gang var vi bare veldig uheldige med forholdene. Det sluttet å regne akkurat når det ble litt for sent for oss, også prøvde vi en gang til og fikk noen runder. Så kan man selvfølgelig debattere om man kunne fått noen runder til under de forholdene, men jeg tror at for de var det rett og slett ikke verdt risikoen i dag. 

Nye muligheter

Hauger forteller også at de eksperimenterte med oppsettet på vått føre uten å helt lykkes. Heldigvis for han og MP Motorsport ser søndagens hovedløp ut til å bli kjørt under tørre forhold. Der håper han å ha god balanse i bilen. 

– Vi har tatt denne dagen som har vært lang, også har vi selvfølgelig lagt noen planer for morgendagen. Til syvende og sist handler det om å forhåpentligvis ha en god balanse så vi har god balanse og god fart gjennom løpet. 

Fra niende startposisjon ligger det an til et lite sjansespill for å hoppe fremover på griden.

– Strategien må vi se an. Vi har en liten ide på hva vi vil gjøre men det kommer også an på hva de rundt gjør. Det er alltid en liten gamble hva man velger men man må bare gjøre det beste ut av det og jeg føler det er gode muligheter på en bane som det her, avslutter Hauger. 

Parc Fermé er på plass på Spa-Francorchamps for å følge Formel 1, 2 og 3 - heng med i våre kanaler for mer!

Powered by Labrador CMS