Lewis Hamilton i aksjon under lørdagens kvalifisering på Spa-Francorchamps.

Belgia Grand Prix:

Hamilton drømmer om regn for å holde Verstappen unna

McLaren og Red Bull omtales som favoritter av konkurrentene. Lewis Hamilton tror det blir vanskelig å holde fast på pallplassen.

Publisert

FORMEL 1: Lewis Hamilton ble nummer fire i lørdagens Formel 1-kvalifisering, men han vil starte søndagens Belgia Grand Prix som nummer tre bak Charles Leclerc og Sergio Perez ettersom hans gamle erkerival Max Verstappen har fått en gridstraff.

FORMEL 1: Lewis Hamilton ble nummer fire i lørdagens Formel 1-kvalifisering, men han vil starte søndagens Belgia Grand Prix som nummer tre bak Charles Leclerc og Sergio Perez ettersom hans gamle erkerival Max Verstappen har fått en gridstraff.

– Det er en liten sjanse for at vi kanskje kan kjempe om en pallplass, men jeg tror det blir veldig vanskelig med raskere McLaren-førere bak, en rask Red Bull foran oss og en rask Red Bull som kommer bakfra. Jeg tror Ferrari er på samme nivå som oss, forteller Lewis Hamilton til Parc Fermé etter kvalifiseringen. 

Håper på regn

I kvalifiseringen var det vått ute på banen. Hamilton som ofte presterer godt i regnvær var takknemlig for det, og tror de kunne stilt opp enda lenger fremme på griden med full kladd. 

Lewis Hamilton drømmer om slike forhold i søndagens Belgia Grand Prix.

– Jeg er alltid komfortabel i disse forholdene, og jeg tror vi kunne vørt høyere opp om vi fikk timingen helt perfekt.

Søndagens Grand Prix-løp skal i utgangspunktet kjøres på tørr bane uten umiddelbare regnbyger i horisonten, men på Spa-Francorchamps som er beryktet for regnvær kan alt skje. Hamilton håper på at værmeldingen slår feil. 

– Løpsfarten var bra for de andre. Jeg håper endringene vi har gjort siden i går setter oss i en litt bedre situasjon og at det er hvordan jeg kjører den i morgen som utgjør forskjellen, sier Hamilton. 

Sliter på Spa

Bak Hamilton følger McLaren-duoen Lando Norris og Oscar Piastri. Bak de igjen finner vi George Russell, og i likhet med sin teamkamerat er han skeptisk til teamets løpsfart på Spa-Francorchamps. 

– Det har vært tre år på rad hvor vi har vært raske på Silverstone og slitt på Spa. På pairet ville du sagt, altså de er ikke helt like baner, men det er mange likheter. Vi må prøve å forstå hvorfor det er sånn, sa Russell. 

Likevel mener også Russell at det kan åpne seg muligheter for Mercedes.

– Vi er helt klart ikke i den sterkeste posisjonen i morgen, men jeg tror det vil komme noen muligheter med tanke på dekkslitasje her. 

Lenger fremme på griden kjemper Ferraris Charles Leclerc i utgangspunktet om seier fra pole position, men skal vi tro Ferrari-kollega Carlos Sainz kan også Ferrari komme til å slite med å matche Red Bull og McLaren. 

– Fra det vi så på trening er Red Bull og McLaren et steg foran, og så Ferrari og Mercedes. McLaren spesielt ser veldig sterke ut så la oss se hvordan det utspiller seg i løpet. Det kommer til å bli interessant å se om det er så lett å kjøre forbi her som dere tror det er, forteller Carlos Sainz til Parc Fermé.

Parc Fermé er på plass på Spa-Francorchamps for å følge Formel 1, 2 og 3 - følg med i våre kanaler for mer eksklusivt innhold!

Powered by Labrador CMS