Herman Lie-Nilsen er av av førerne som kjemper om medalje denne helgen, og det skjer med hjelp fra gullvinner Steve Røkland.

Dette er verdt å følge med på under årets siste NM-løp

Årets sjette og siste NM-runde står for tur, og medaljekampen er fortsatt åpen i de ulike klassene.

Publisert

RALLY: Kommende helg er det klart for Rally Hedmarken. Det er i år den siste runden i norgesmesterskapet i rally, og før det braker løs for siste gang i 2024 er det fortsatt spenning i flere av klassene.

I år skal et av seks løp strykes før man teller opp totalsummen, og selv om noe allerede er avgjort er det fortsatt nok av momenter å følge med på.

Kan Hennig skape trøbbel?

I toppklassen er det regjerende norgesmester Frank Tore Larsen som ligger best an i kamp med Hennig Solberg. Larsen har i motsetning til Solberg brutt et løp denne sesongen, og derfor er han mest av alt sårbar om han ikke fullfører sesongens siste løp. Når man stryker et løp står Larsen med 120 poeng, og Solberg med 98 poeng.

Frank Tore Larsen ligger godt an til å ta nok et NM-gull.

Men selv om Frank Tore kan kjøre på det trygge er han ikke kjent for å holde igjen på gassen, og det kommer i alle fall ikke Hennig til å gjøre. Anders Grøndal stiller forøvrig ikke til start etter å ha solgt bilen, men han har allerede sikret bronsen.

Får hjelp fra Steve

I klassen for de nyere tohjulsdrevne bilene er det allerede avgjort at NM-gullet går til Steve Røkland, men selv om han nå har solgt bilen og sikter seg inn mot en ny klasse neste sesong betyr det ikke at det venter en rolig lørdag for Kongsvinger-mannen.

I sølvkampen får Herman Lie-Nilsen nemlig hjelp av nettopp Steve Røkland. Gull-vinneren setter seg i kartleserstolen for anledningen. Med stryking av et løp står Lie-Nilsen med 78 poeng mens tredjemann Marius Solberg Hansen har 71 poeng.

Kan Waskaas ramle inn til medalje?

I klassen for eldre firehjulsdrevne biler trenger man ikke å tenke på spenningen rundt å stryke løp, for her har uansett ingen tatt poeng i alle løp.

Ole Gunnar Skogli har allerede blitt norgesmester etter to seiere og to andreplasser, med 116 poeng i potten. I Larvik kjørte han heller nasjonal ettersom alt var avgjort. På en foreløpig andreplass finner vi Fredrik Magnussen med 81 poeng, men han har kjøpt seg ny bil og kjører også i klassen for de eldre tohjulsdrevne bilene kommende helg.

Petter Sæves Waskaas har på sin side kun fullført to løp, men da har det til gjengjeld blitt seier ved begge anledninger. Derfor er han nummer tre med 66 poeng, og uten Magnussen til start i klassen kan han faktisk ende opp med sølv om ting går veien i det siste løpet.

Spennende medaljekamp

I klassen for eldre tohjulsdrevne biler står Anders Kjær med 109 poeng, og det er også reell status ettersom han har en 0-poenger fra Hadeland. På andreplass følger IB Vegard Andersen med 90 poeng, men stryker vi hans svakeste resultat står han med 75 poeng.

Følgelig ligger i praksis Christian Sagli med 80 poeng og Lars Martin Stensbøl bedre an i medaljekampen med henholdsvis 80 og 76 poeng. Sagli har muligheten til å ta igjen Kjær, men et slikt scenario avhenger i praksis av at NM-lederen bryter løpet.

Med et godt løp kan også Heine Rudi blande seg inn i medaljekampen. Mye er med andre ord på spill i medaljekampen selv om det ser ut til å være langt frem til gullet for Kjærs konkurrenter.