Henning Solberg, her i samtale med Frank Tore Larsen etter duellen i Larvik. Nå venter en spennende sesongavslutning på Hamar, selv om matchballen ligger hos Frank Tore.

Henning utfordrer Frank Tore:

– Håper han tar en Rovanperä og ladder for fullt

Egentlig kan Frank Tore Larsen nærmest sykle inn til NM-gull. Det vil ikke Henning Solberg ha noe av. Og nå svarer gullfavoritten også på utfordringen.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Frank Tore Larsen har lagt et godt grep om NM-gullet i rally i år, etter seieren i Rally Larvik. Godt presset av Henning Solberg, men de siste års norgesmester kjører med en tilsynelatende kontroll på mannen som dominerte Rally-NM på tidlig 2000-tall.

RALLY: Frank Tore Larsen har lagt et godt grep om NM-gullet i rally i år, etter seieren i Rally Larvik. Godt presset av Henning Solberg, men de siste års norgesmester kjører med en tilsynelatende kontroll på mannen som dominerte Rally-NM på tidlig 2000-tall.

Om snaue tre uker skal årets Rally-NM avgjøres, men større sensasjoner har skjedd om Frank Tore Larsen ikke blir norgesmester. Han har ikke råd til å bryte løpet, for eksempel, der ledelsen er på 22 poeng. Maksimal poengscore i en NM-runde er 33 poeng.

Frank Tore Larsen.

– Frigjørende

– Det har vært noe frigjørende med å konkurrere med en som Henning. Det er noe deilig ved å kjøre mot en som sier at «fy faen, nå skal vi gasse, det er første mann til mål» og smiler og ler. Det har vært gøy i hele år ha med Henning, og holde fokuset på hvem som er første mann til mål, sier Frank Tore Larsen til Parc Fermé.

Dermed har ikke tetposisjonen vært noen hvilepute for de siste års norgesmester rally. Og det blir heller ikke Rally Hedemarken.

– Jeg håper han blir med på fighten og prøver å vinne løpet. Det hadde vært gøy. Jeg er gira som aldri før, sier Henning Solberg til Parc Fermé, og viser til de siste års verdensmester i rally:

– Jeg håper jo at han ladder for fullt på Hamar og bare tar en Rovanperä og kjører for fullt selv om han ikke trenger det, sier 51-åringen.

Frank Tore Larsen har tilsynelatende god kontroll på Henning Solberg, men er klar på at NM-gullet er alt annet enn avgjort.

Lover å gi full gass

Og Larsen tar oppfordringen. Det vil si, når Parc Fermé tar kontakt for å bringe videre Solbergs utfordring, så har han tilsynelatende allerede innstilt seg.

– Jeg er litt for glad i å kjøre rally til at jeg stiller opp og ikke kjører flat out. Så jeg er ganske sikker på at jeg presterer best og kjører best og tryggest ved å gå for seieren på Hedemarken.

– Hvor god kontroll har du på Henning, føler du?

– Jeg føler jo at når vi leverer på vårt beste, så har vi vært foran. Men han har vært såpass nærme at han har pushet meg til å være på mitt beste. Så selv om jeg har hatt en følelse av at vi har kontroll på han på ren fart, så er han så nærme at du ikke har råd til en punktering eller ikke har mulighet til å gjøre en førerfeil eller få noe teknisk på bilen, sier Frank Tore.

Med andre ord - han er «kun» et brutt løp unna å tape NM-gullet.

Det gikk så delene sprutet i Larvik på den nest siste etappen for Henning Solberg. Men samtidig fant han selvtilliten under avslutningsetappene - og mener denne godfølelsen sitter godt i før Rally Hedemarken.

– I mitt hode er dette på ingen måte avgjort.

Slik endret Henning oppsettet

Selv mener Henning at han nå er forberedt. Han knakk en kode før siste «loop» i Larvik som han mener er overførbar, og skylder på at han ikke hadde gode nok forberedelser til at oppsettkoden ble knekt tidlig nok.

– Jeg har fått tilbake følelsen. Jeg tror ikke jeg har kjørt så fort på så mange år. Ilka (Minor, kartleser) sa til meg at «med den kjøringa du holder på med nå, så må koronasprøytene ha virket motsatt på det. Noe har skjedd.», flirer Henning.

Selv om de nå går fra grus til asfalt, så beskriver han setupkoden fra Larvik slik, på klassisk Henning-teknisk:

– Jeg gjorde den mykere på «low speed» og «stenge rebound». Akkurat som jeg hadde det på den gamle Forden. Nå er bilen jævlig bra. Det var et knalløp fra min side. Nå liker jeg den skikkelig godt. Så nå kan jeg bare starte bilen i morra, så er jeg klar, slår friskusen fast.

Powered by Labrador CMS