Steve Røkland har solgt sin Puegeot 208 R2-bil.

Nå vil Steve kaste seg inn i norsk rallys mest intense klasse

Steve Røkland har gjort sitt i klasse 2. Nå er bilen solgt, og nye utfordringer venter.

Publisert

RALLY: Det gjenstår to løp av årets sesong i Rally-NM, men i motsetning til normalen vil man ikke finne Kongsvinger-mannen Steve Røkland til start. 

RALLY: Det gjenstår to løp av årets sesong i Rally-NM, men i motsetning til normalen vil man ikke finne Kongsvinger-mannen Steve Røkland til start. 

Røkland har nemlig solgt bilen. Det bestemte han seg for etter seieren i Aurskog-Høland Rally tidligere i sommer. Den seieren medførte nemlig at årers NM-tittel allerede er sikret med seier i fire av fire løp. 

– Da har du plutselig et par-tre måneder ekstra til å lete etter bil. Da blir det ikke like mye hastverk som det fort blir ellers med tanke på at sesongen starter allerede i januar, forteller Steve Røkland til Parc Fermé.

Ny klasse. 

Når Røkland nå er på utkikk etter ny bil er det ikke snakk om å oppgradere innenfor samme klasse, selv om han vurderte å gå til innkjøp av en nyere og raskere rally4-bil.

Steve Røkland blir ikke å se i årets Rally Larvik, her fra fjorårets utgave.

– Jeg føler at jeg har gjort mitt i den klassen, og jeg har vel egentlig følt det i mange år. Tanken har også vært på en rally4-bil som går fortere enn en R2-bil, men så følte jeg kanskje at det hadde vært litt feigt nå som folk begynner å nærme seg, forteller Røkland som samtidig påpeker at han ikke har følt seg like suveren i år til tross for seier i alle løp. 

Han forlater med det klassen for internasjonale tohjulstrekkere med en svært imponerende CV. Fem NM-gull på rad viser omtrent hvor dominerende han har vært, og med åtte NM-gull totalt er han nå Norges mestvinnende rallyfører. 

Etter planen er det nå klassen for de nasjonale tohjulsdrevne bilene som venter, og selv om han vil sitte i en eldre bil er det fortsatt forhjulstrekk som gjelder. 

I den klassen forventer Røkland tøff kamp. 

– Sånn det ser ut nå er vel kanskje det en av de klassene som ser ut til å bli hardest. Jeg har jo hørt noe rykter om folk som har kjøpt bil, så det kan bli spennende det der. 

Inn som kartleser

Å kjøre i en annen klasse har fristet i flere år allerede, og om det så ikke hadde blitt salg av Peugeoten hadde han likevel stilt opp i en ny klasse med samme bil for å gjøre noe nytt. 

Når det nå blir en ny bil å forholde seg til, riktig nok uten at et kjøp er i boks enda, kommer det med naturlige utfordringer. Røkland er dog ikke veldig nervøs for overgangen som venter. 

– Det verste blir å vende seg til en ny bil som også er mye eldre enn det jeg er vant til, men ellers er jo gasspedalen og bremsepedalen på det samme stedet. Rally dreier seg mye om noter og sånt så jeg håper jo at jeg skal takle den overgangen. Jeg har kjørt andre biler før også og det har brukt å gå greit å vende seg til en ny bil, forteller Røkland. 

Men selv med tøff motstand og ny bil er målet fortsatt å legge til et nytt NM-gull i samlingen. 

– Må jo prøve på det, selv om vi vet at det blir hardt, slår han fast. 

Røkland blir dog å se i aksjon under årets NM-avslutning på Hedmarken likevel, men ikke i førersetet. Som han har gjort tidligere hopper han inn i høyrestolen som kartleser og veileder, denne gangen for Herman Lie-Nilsen. 

– De fleste sjåførene er redd for å sitte på men for meg så har det gått ganske fint. Selv om jeg også liker jo egentlig best å ha kontrollen selv.

Powered by Labrador CMS