Ferrari og Charles Leclerc tok et steg i riktig retning på Hungaroring, men teamet sliter fortsatt med å hevde seg helt i toppen,

Leclerc om Ferraris utfordring:

– Det er det som har bremset oss

Charles Leclerc forventer ikke å kjempe med McLaren og Red Bull denne helgen, men Ferrari har tatt et steg i riktig retning. 

Publisert

FORMEL 1: I starten av sesongen var det Ferrari som markerte seg som Red Bulls sterkeste utfordrer. Etter at Carlos Sainz vant i Australia var det omsider duket for en etterlengtet hjemmeseier i Monaco for Charles Leclerc.

FORMEL 1: I starten av sesongen var det Ferrari som markerte seg som Red Bulls sterkeste utfordrer. Etter at Carlos Sainz vant i Australia var det omsider duket for en etterlengtet hjemmeseier i Monaco for Charles Leclerc.

Men siden den gang har det gått i feil retning. Ferrari har ikke vært i nærheten av å kjempe om seier, og i forkant av løpshelgen på Spa-Francorchamps er Leclerc fortsatt skeptisk til om de kan utfordre McLaren. Han forteller at problemer med spretting er den største hindringen. 

– Jeg tror at med en gang vi finner helt ut av sprette-problemet kan vi finne tilbake til et veldig bra prestasjonsnivå. Det er det som har bremset oss i utviklingen av bilen, og det er det vi fokuserer på for øyeblikket. Når sprettingen er borte tror jeg det vil hjelpe oss å ta et betydelig steg fremover, forteller Charles Leclerc til Parc Fermé. 

Steg i riktig retning

Oppgraderinger introdusert i forkant av Spania Grand Prix viste seg å ikke bli en suksess for Ferrari, og det er disse oppgraderingene som medførte spretting. 

I Ungarn tok teamet et steg i riktig retning med nye endringer på bilen. Blant annet gjorde de endringer på gulvet, og det endte til slutt med fjerdeplass for Leclerc. 

– Når vi ser på de fire-frem siste løpene er vi inne i en periode hvor vi sliter litt, men det siste løpet ser jeg på som et bra et hvor vi utnyttet vårt potensial. Men vi vet at vi må forbedre potensialet vårt for nå er det ikke godt nok, sier Leclerc under et pressetreff. 

– Vi har gjort en god jobb i Budapest, og nå er det virkelige målet her før ferien å bare maksimere den bilen vi har, fortsatte Leclerc. 

I samme periode som Ferrari har slitt har McLaren og Mercedes har tatt store steg. 26-åringen motiveres av konkurransen og lysten på å snu formen. 

– Det motiverer oss bare mer til å komme tilbake på et godt nivå og igjen se vinnertrofeet.

Parc Fermé er på plass på Spa-Francorchamps denne helgen for å dekke Formel 1, 2 og 3 - følg med i våre kanaler for mer!

Powered by Labrador CMS