Stjernedesginer Adrian Newey nærmer seg Aston Martin.

Newey nærmer seg Aston Martin:

– Det overrasker meg

Lawrence Stroll henter inn Adrian Newey. Kanskje er han den siste brikken Aston Martin trenger i eget puslespill. 

Publisert

FORMEL 1: Etter at det i vår ble klart at Adrian Newey forlater Red Bull har spekulasjonene gått rundt stjernedesignerens fremtid. Tirsdag rapporterer Autosport at Newey ender opp i Aston Martin. 

FORMEL 1: Etter at det i vår ble klart at Adrian Newey forlater Red Bull har spekulasjonene gått rundt stjernedesignerens fremtid. Tirsdag rapporterer Autosport at Newey ender opp i Aston Martin. 

Det hele skal ifølge rapportene annonseres neste uke i forkant av løpshelgen i Baku, sannsynligvis på en pressekonferanse tirsdag. 

At annonseringen ventes å komme nå er ikke tilfeldig. Det henger sammen med en klausul i kontrakten med Red Bull som sier at en ny arbeidsgiver ikke kan annonseres før i september. 

Store planer

Aston Martin er for øyeblikket «best of the rest» og nummer fem i konstruktørmesterskapet. Veien er lang frem til Red Bull, McLaren, Ferrari og Mercedes, noe som er en skuffelse etter at de startet 2023-sesongen som Red Bulls sterkeste utfordrer. 

Håpet et naturlig nok at Adrian Newey vil være den siste brikken teamet trenger. Fra før har de ved eier Lawrence Stroll og den Saudi-Arabiske storsponsoren Aramco nok av penger. En ny og moderne fabrikk er på plass, og snart er også en ny vindtunell oppe og går. I 2026 kommer Honda inn som ny motorleverandør etter å ha sikret flere VM-titler sammen med Red Bull. I tillegg skal Aston Martin inn i Hypercar og Langdistanse-VM neste sesong, uten at det er kjent om Newey vil være involvert i det prosjektet.

Nyheten møter ulike reaksjoner. Viaplay-ekspert Henning Isdal er blant de som sliter med å forstå hvorfor Newey ender opp i Aston Martin. De siste månedene har også Ferrari og Williams blitt nevnt som mulige destinasjoner.

– Det overrasker meg, fordi det har ho vært mye spekulering rundt dette og en av de tingene som har kommet frem er at Adrian Newey ikke nødvendigvis har en veldig god kjemi med Lawrence Stroll. Og jeg tror ikke han i utgangspunktet har vært ute etter pengene, for penger har han mer enn nok av, så jeg skjønner ikke logikken ved dette her, sa Isdal i Viaplay Motor Pod. 

Langvarige samtaler

Lawrence Stroll, her i forkant av Beliga Grand Prix.

Allerede under Formel 1-helgen i Saudi-Arabia i skal Lawrence Stroll ha kommet med et konkret tilbud til Newey. I juni var designeren visst nok på et hemmelig besøk på fabrikken. 

I et intervju med Bloomberg forteller Stroll at de to har vært i samtaler i flere år. Det svarer han på spørsmål om Newey vil komme inn i teamet. 

– Jeg håper virkelig det. Adrian og jeg har ikke bare snakket sammen i flere måneder men faktisk i flere år, sa Stroll. 

Den styrtrike teameieren har naturlig nok bare gode ting å si om Newey. 

– Adrian er helt klart den mest talentfulle og begavede individet i Formel 1 basert på hans CV og historie. Så jeg ville vært veldig oppspilt for Adrian å komme inn i vårt team som jeg tror jeg tror ethvert annet Formel 1-team på griden ville vært, fortsetter Stroll om Newey som har bidratt til 25 VM-titler. 

Powered by Labrador CMS