Camilla Antonsen.

Slo til med NM-medalje:

– Den står ganske høyt på lista

Hun har kjørt over 300 billøp, men Camilla Antonsen rangerer likevel helgens innsats helt i toppen. 

Publisert Sist oppdatert

BILSPORT: Sist helg ble årets siste norgesmesterskap unnagjort, og denne gangen var det bakkeløp som gjaldt. Årets første og siste løpshelg i mesterskapet ble avholdt i Lysgårdsbakken i Lillehammer. 

BILSPORT: Sist helg ble årets siste norgesmesterskap unnagjort, og denne gangen var det bakkeløp som gjaldt. Årets første og siste løpshelg i mesterskapet ble avholdt i Lysgårdsbakken i Lillehammer. 

Blant flere fornøyde medaljevinnere finner vi en traver i norsk bilsport, nemlig Camilla Antonsen. Hun slo til med sølv i klassen for de tohjulsdrevne rallybilene. 

– Det gikk veldig bra, så det var kjempegøy! Jeg hadde jo et lite håp om å kanskje klare medalje, for jeg har jo liksom vært med å kjempet litt oppi der før i Lystgårdsbakken. Men at det skulle gå så bra var litt overraskende, forteller Camilla Antonsen til Parc Fermé.

God erfaring

Antonsen tok sølvet bak norgesmester Jarle Lippert, mens Lars Morten Berntsen sikret den siste medaljen. 

Camilla Antonsen, Jarle Lippert og Lars Morten Berntsen.

– Jeg hadde satt meg noen mål, men at jeg skulle slå Berntsen og være med helt oppi der var ekstra moro. 

Etter en helg hvor farten var der fra start til slutt trekker Antonsen frem egen erfaring fra en lang karriere som en sentral årsak til at det gikk såpass bra. Formatet med kortere løp på asfalt er også noe hun liker godt. 

– Jeg har mye erfaring. Jeg har jo kjørt billøp i 35 år og har vel kjørt 322 billøp. Så jeg tror vel at det er den største årsaken. Det ligger veldig godt for meg å kjøre på asfalt med bakkeløp og sprintløp og ting som ikke er så voldsomt langt. Da har jeg bestandig vært med oppi der, sier Antonsen. 

Rangeres høyt

EM-seieren i 2014 henger høyt for Camilla Antonsen.

Blant hennes mange billøp finnes også flere triumfer. Innenfor landegrensene står hun med seier i damelandsfinalen i bilcross fra 1990 og NM-gull i rallycross fra 2012. I tillegg har det blitt suksess internasjonalt. 

Likevel rangeres sølvløpet høyt blant de over 300 Antonsen har å velge blant. 

– Det er nok en av de beste. Jeg har jo gull i et nord-europeisk mesterskap også har jeg vunnet en EM-runde i touringcar i Tyskland. Så det er en av de største, men da jeg vant EM-runden i Tyskland i 2014 var det ganske stort det også, slår hun fast. 

– Jeg begynner å bli voksen. Så det å fortsatt kjøre så fort, det er morsomt. Så den står ganske høyt på lista, fortsetter 53-åringen. 

Etter litt usikkerhet tidligere år sto arrangementet av årets NM i bakkeløp støtt med god deltakelse i Lillehammer. Antonsen, som har deltatt 12 ganger siden 1993, mener at en nøkkel til suksess er å kjøre i bakker som i Lillehammer. 

– Jeg tenker at om de har sånne bakkeløp som det er på Lillehammer, det gjelder både i Bob-bakken og i Lysgårdsbakken, så tror jeg at folk vil være med. Skal vi kjøre bakkeløp så må vi kjøre i en ordentlig bakke. Det er litt av nøkkelen, og da tror jeg faktisk at flere har lyst til å være med. 

Powered by Labrador CMS