Denne uken skal Andreas Mikkelsen igjen i aksjon i Rally-VM:

Andreas Mikkelsen girer opp til nye VM-løp:

– Jeg vet ingenting om fremtiden

Andreas Mikkelsen angriper sesongens to siste løp på en annen måte enn før.

Publisert

RALLY: To løp gjenstår av årets VM-sesong i rally. Ved begge anledninger skal Andreas Mikkelsen forsvare Norges ære sammen med kartleser Torstein Eriksen. 

RALLY: To løp gjenstår av årets VM-sesong i rally. Ved begge anledninger skal Andreas Mikkelsen forsvare Norges ære sammen med kartleser Torstein Eriksen. 

Det første av de to løpene ruller i gang denne uken. Rally Sentral-Europa kjøres på asfalt i tre land: Tyskland, Østerrike og Tsjekkia. I november avsluttes sesongen med et nytt asfaltløp i Rally Japan.

– Vi gleder oss! Vi har en stor utfordring i møte, så får vi se hva vi får til, forteller Andreas Mikkelsen før han igjen skal i aksjon i Rally-VMs toppklasse. 

Lang pause 

Mikkelsen ble før årets sesong hentet inn til et deltidsprogram for Hyundai. At han er på plass i akkurat disse løpene er ingen tilfeldighet. Nordmannen ble nemlig satset på med tanke på asfaltløpene. 

Andreas Mikkelsen og Torstein Eriksen skal i aksjon med asfalt under hjulene i sesongens to siste løp.

Likevel har ikke tempoet vært i toppen på asfalt så langt i år. Derimot gikk det langt raskere på grus i Rally Polen, og Mikkelsen håpte følgelig på flere sjanser på løst underlag. Den tilliten fikk han ikke, og det har derfor blitt et opphold på flere måneder frem til helgens løp. 

– Det er klart at det er lenge siden vi har vært i Rally1-bilen nå. Polen var sist, så det er ganske mange måneder siden, sier Mikkelsen. 

Mikkelsen er uansett offensiv etter en lang pause. Innstillingen er annerledes nå sammenlignet med hvordan det var i de forrige asfaltløpene. 

– Innstillingen vår er en del annerledes enn hva den var inn mot Monte-Carlo og Kroatia hvor det var å fullføre etappene og få erfaring i bilen, og øke når man følte seg komfortabel til å gjøre det. Nå skal vi inn og prøve å prestere så godt som mulig, så innstillingen og motivasjonen er litt annerledes på den måten der.

Usikker fremtid

For Hyundai er helgens løp viktig. I førermesterskapet kan Thierry Neuville sikre sin første VM-tittel. Samtidig kjemper teamet en tøff kamp mot Toyota om gullet i konstruktørmesterskapet. 

– Spenningen er høy. Det er et viktig løp. Viktig for Hyundai i fabrikkmesterskapet og førermesterskapet og alt. Så vi har en utfordring foran oss. 

For Mikkelsen selv står det også mye på spill. Disse to VM-løpene kan potensielt bli hans siste i toppklassen. Kontrakten med Hyundai løper ikke lenger enn det, og ingenting er avklart med tanke på neste sesong. 

Uttaleser fra Hyundai-sjef Cyril Abbittrboul tyder på at teamet kan skifte kurs og ha tre heltidsførere neste sesong. Om det ender med den løsningen er det uvisst om det er Mikkelsen som er det foretrukne valget. Ryktene skal ha det til at M-Sports Adrien Fourmaux er høyaktuell for det tredje setet i Hyundai ved siden av Thierry Neuville og Ott Tänak. 

Selv vet ikke Mikkelsen stort mer enn oss andre hva gjelder egen fremtid. 

– Jeg vet ingenting om fremtiden, sier Andreas Mikkelsen. 

Powered by Labrador CMS