Oliver Solberg må bare håpe at alt går hans vei etter en vanskelig helg i Chile.

Gråtkvalt Solberg etter nedturen:

 – Alt jeg har drømt om

Oliver Solberg jaktet gullet denne helgen, men til tross for et godt tempo er han nå avhegnig av andres utur for å ende sesongen på topp. 

Publisert

RALLY: Oliver Solberg kjørte denne helgen for å sikre gullet i WRC 2. Rally Chile var det syvende og siste løpet hvor han plukket poeng i mesterskapet, og siden han endte med å bryte løpet i Portugal tidligere i år var han avhengig av et godt resultat selv. 

RALLY: Oliver Solberg kjørte denne helgen for å sikre gullet i WRC 2. Rally Chile var det syvende og siste løpet hvor han plukket poeng i mesterskapet, og siden han endte med å bryte løpet i Portugal tidligere i år var han avhengig av et godt resultat selv. 

Hadde han vunnet løpet ville all tvil vært feid til side, og lenge så det også ut til å gå veien for den norsk-svenske føreren. Etter ti etapper ledet han løpet. 

Tapt tid

Det gikk fort for Oliver Solberg denne helgen, men sluttresultatet var på ingen måte det unggutten hadde håpet på.

Men så ble det trøbbel. På SS11 på lørdag måtte Solberg og kartleser Elliott Edmondson stoppe for et ufrivillig dekkskifte, og de tapte med det halvannet minutt. 

Etter det ga Solberg full gass i de resterende etappene for å hente hjem det tapte, men det endte til slutt med fjerdeplass i klassen. 

Det resultatet gjør at Yohan Rossel og Sami Pajari begge kan slå han i mesterskapet avhengig av hvordan det ender i deres siste løp for sesongen. 

I intervjuet var Solberg ikke overraskende skuffet over situasjonen. 

– Vi vil aldri gi opp. Vi kjemper det vi kan og vi fortjente helt klart en seier og å også vinne mesterskapet, men okey. Det er sånn det er, sa Solberg i intervjuet etter målgang. 

– Jeg må si at det er veldig bittert for øyeblikket. Jeg er litt emosjonell nå fordi jeg ville vinne det, og nå er det vanskelig, fortsetter Solberg. 

Vanskelig utgangspunkt

WRC 2 etter Rally Chile

1) Oliver Solberg - 7/7 løp - 123
2) Yohan Rossel - 6/7 løp - 111
3) Sami Pajari - 6/7 løp - 108

Solberg er nå avhengig av at konkurrentene feiler i sine siste løp for sesongen. Yohan Rossel skal etter planen avslutte med Rally Sentral-Europa, og Pajari med Rally Japan. 

Om Pajari vinner i Japan er det over. Da er det finnen som vinner mesterskapet uavhengig av hvordan det går med Rossel. I likhet med Solberg skal han stryke et brutt løp. Hans totale poengsum vil dermed være det som reellt gjelder. 

Rossel skal på sin side stryke 10 poeng for sin 5. plass i Portugal. I praksis står dermed Rossel med 101 poeng, og med andre ord kan han passere Solberg med et godt resultat. 

Solberg tar det hele tungt etter det som egentlig har vært en god sesong. 

– Det er vanskelig nå. Det har vært et så bra år og det er alt jeg har drømt om, avslutter en preget Solberg. 

Powered by Labrador CMS