Lando Norris og Oscar Piastri skal samarbeide for å ta knekken på Max Verstappen.

McLaren strammer skruen:

Nå må Piastri ofre seg for Norris

Lando Norris skal nå prioriteres over teamkamerat Oscar Piastri. 

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: I Ungarn var det Lando Norris som slapp Piastri forbi seg i det som ble en mye omdiskutert situasjon. På Monza ble polesitter Norris forbikjørt av Piastri allerede på første runde. 

FORMEL 1: I Ungarn var det Lando Norris som slapp Piastri forbi seg i det som ble en mye omdiskutert situasjon. På Monza ble polesitter Norris forbikjørt av Piastri allerede på første runde. 

Ettersom det er Lando Norris som er Max Verstappens nærmeste utfordrer i førermesterskapet har det i flere uker blitt hevdet at McLaren må prioritere Norris over Piastri. Nå er teamsjef Andrea Stella enig. 

Kan ofre seieren

McLaren innfører nå strengere teamordre, i alle fall i bestemte scenarioer. Dermed er det fortsatt bare de involverte aktørene som helt vet hva teamets «papaya rules» innebærer. 

– Våre prinsipper er at teamets interesser kommer først. Sportsånd er viktig for oss med måten vi kjører på, så vi vil være rettferdig mot begge førere, sa Stella til BBC, før han fortsatte:

– Det vi ikke ønsker å se mer er en situasjon som på Monza hvor vi går inn i en sjikane som nummer 1 og 2 og kommer ut som nummer 1 og 3. 

Og Oscar Piastri er med på det hele. Stella forteller at han er villig til å ofre løpsseiere om det kreves. 

– Selv når jeg sa til Oscar «Ville du være tilgjengelig for å ofre en seier?» sa han «Det er smertefullt, men om det er det rette å gjøre nå vil jeg gjøre det». 

Trenger poeng

Piastri vil dog kun trenger å spille andrefiolin så lenge McLaren ser det realistisk for Norris å ta igjen Verstappen. Skulle for eksempel Norris bryte løpet i Baku og få en enda lenger vei frem til Verstappen kan forutsetningene endres. 

I forkant av løpshelgen i Baku har Norris 62 poeng opp til Verstappen. 24 poeng bak Norris følger Leclerc på tredjeplass. 

For McLaren er det fortsatt viktig å ha begge førerne i toppen siden de også kjemper om å vinne konstruktørmesterskapet. Før løpshelgen i Baku har Red Bull en åtte poengs ledelse ned til McLaren. Bak de to henger også Ferrari med i kampen. 

Powered by Labrador CMS