Gabriel Bortoleto.

Gabriel Bortoleto nærmer seg Formel 1-sete

Brasilianeren kjemper om mer enn en Formel 2-tittel denne høsten.

Publisert

FORMEL 1: Neste års Formel 1-grid fylles stadig opp av nye ansikter. I tillegg til å avklare hvem som skal kjøre hvor i Red Bull-systemet er det nå kun knyttet spenning til Saubers ledige sete. 

FORMEL 1: Neste års Formel 1-grid fylles stadig opp av nye ansikter. I tillegg til å avklare hvem som skal kjøre hvor i Red Bull-systemet er det nå kun knyttet spenning til Saubers ledige sete. 

Fra før er det klart at Nico Hülkenberg kommer inn i teamet fra Haas. Dermed kjemper Valtteri Bottas og Guanyu Zhou om et sete, men kanskje får ingen av de fornyet tillit. 

Sauber vurderer veien videre

På utsiden sitter førere som Mick Schumacher og håper på en mulighet. I tillegg har Sauber førere som Theo Pourchaire og Zane Maloney i eget akademi. 

Men det er først og fremst McLaren-junior Gabriel Bortoleto, som skiller seg ut i kampen om det ledige setet. Han har vært nevnt som et alternativ gjennom sommeren, og etter en imponerende hovedløpsseier på Monza fra bakerste startposisjon har han bare blitt enda mer aktuell. 

Nå står i stor grad vurderingen mellom erfaring ved Valtteri Bottas, eller noe nytt ved Gabriel Bortoleto. 

– Det er definitivt noe vi må vurdere. Går vi for erfaring eller noe annet?, sa Sauber-sjef Mattia Binotto ifølge Motorsport.com

– Dette er et prosjekt som ser mot et langsiktig må, så hva er det beste for oss fra nå og til det endelige målet? Er det å ha kortsiktig erfaring og så gå videre til noe annet?, fortsetter Binotto. 

Imponerende karriere

Gabriel Bortoleto kommer fra Brasil, og etter å ha vunnet et par gokart-mesterskap på hjemmebane fulgte en periode med relativt beskjedne resultater i Europa. 

Bortoleto imponerte heller ikke stort i starten av formelbil-karrieren. I italiensk Formel 4 ble det en femteplass, og i Formula Regional Europa ble han nummer seks i sin andre sesong. 

Men siden den gang har unggutten imponert. I Formel 3 vant han på første forsøk, og med tre løpshelger igjen av sesongen kan han gjøre som Oscar Piastri og også vinne Formel 2 på første forsøk. Før løpshelgen i Baku er han nummer to i mesterskapet. 

Det har altså medført oppmerksomhet fra flere enn McLaren hvor Bortoleto er juniorfører. Rapportene tilsier dog at McLaren ikke vil stå i veien om han får muligheten til å lande i et Formel 1-sete i et annet team. 

En eventuell bekreftelse ville betydd fire rookies på neste års grid ved Bortoleto, Antonelli, Doohan og Bearman. I tillegg kommer Liam Lawson sannsynligvis inn på fulltid. 

Powered by Labrador CMS