Harald Huysman og Dennis Hauger under Porschefestivalen sist helg.

Utelukker ikke ny Formel 2-sesong

Dennis Hauger kan bli å se i Formel 2 også i 2025.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Utgangspunktet har vært tydelig denne sesongen. Dennis Hauger er inne i sin siste sesong, og i det Formel 1-døren har lukket seg i større og større grad har målet vært å ta steget videre til et betalt sete i et annet mesterskap.

FORMEL 2: Utgangspunktet har vært tydelig denne sesongen. Dennis Hauger er inne i sin siste sesong, og i det Formel 1-døren har lukket seg i større og større grad har målet vært å ta steget videre til et betalt sete i et annet mesterskap.

– Det er min siste sesong i Formel 2, det vet jeg jo, så det er litt det også for meg å tenke at jeg nyter at dette er siste gang jeg kjører Formel 2 på den og den banen, sa Hauger til Parc Fermé under et intervju på Spa-Francorchamps i juli.

Holder døren åpen

Men spekulasjoner om en endring i planene har nå oppstått etter at Viaplay-ekspert Hennig Isdal stilte følgende spørsmål i siste episode av Viaplay Motor Pod.

– Det er en bitteliten fugl som har kvitret. La meg stille et naivt spørsmål: er det helt usannsynlig at Dennis Hauger kan kjøre et fjerde år i Formel 2?

Harald Huysman utelukker ikke at Hauger kan kjøre Formel 2 også i 2025.

Manager Harald Huysman bekrefter til Parc Fermé at en fjerde sesong er aktuelt. Helt konkret har de fått tilbud fra to team, og de vurderer nå situasjonen. 

– Vi har mottatt et attraktivt tilbud fra et av de beste F2-lagene pluss et til. Vi er i en fase hvor vi ikke kan uttale oss i detalj om hvor veien går videre. Det er flere muligheter som vurderes, forteller Huysman til Parc Fermé.

Tøft marked

Viaplay-ekspert Atle Gulbrandsen svarer på kollega Isdals spekulasjon med en viss skepsis. Han tror i utgangspunktet ikke at Hauger kjører i Formel 2 neste sesong. 

– Min umiddelbare reaksjon på det er at det syns jeg høres veldig usannsynlig ut. De har jo vært veldig klare på at de ikke skal kjøre Formel 2 neste år, men det er klart at slike planer kan jo endre seg. Jeg tror at de har et soleklart mål om at han skal tjene penger neste år. Det gjør man jo ikke i Formel 2, svarer Gulbrandsen i Viaplay Motor Pod. 

Etter det Parc Fermé forstår har det vært krevende å finne ledige seter i konkurranse med førere som har med seg flerfoldige millioner. Den siste utviklingen tyder på at det kan ende med en endring i planene. 

Gulbrandsen påpeker i samme episode at det kan være enklere å få med seg norske sponsorer i Formel 2 enn i andre mesterskap. Ett attraktivt tilbud fra et Formel 2-team vil sannsynligvis innebære en viss rabatt. Normalt koster en Formel 2-sesong mellom 20 og 25 millioner norske kroner. 

– Jeg syns fortsatt at det høres usannsynlig ut, men det kan jo tenkes da at på grunn av den store Formel 1-interessen i Norge så er det enklere å skaffe 25 millioner kroner for å kjøre Formel 2 enn det er å skaffe for eksempel 10 millioner for å kjøre IndyNXT eller 6-7 millioner for å kjøre European Le Mans Series. 

Det gjenstår tre løpshelger av årets Formel 2-sesong, og den første av de går av stabelen i Baku kommende helg. 

Powered by Labrador CMS