Franco Colapinto har allerede tatt sine første poeng i Formel 1.

Colapinto og Bearman imponerer:

Vil gjøre seg fortjent til et Formel 1-sete

Unggutta på griden imponerte i Baku. Franco Colapinto vil vise seg verdig et sete også etter at høstens innhopp er overstått. 

Publisert

FORMEL 1: Det var Oscar Piastri som vant Aserbajdsjan Grand Prix, og mye handlet også om mesterskapskampen mellom Max Verstappen og Lando Norris. Ikke minst ble det dramatisk da Carlos Sainz og Sergio Perez krasjet ut av løpet helt mot slutten. 

FORMEL 1: Det var Oscar Piastri som vant Aserbajdsjan Grand Prix, og mye handlet også om mesterskapskampen mellom Max Verstappen og Lando Norris. Ikke minst ble det dramatisk da Carlos Sainz og Sergio Perez krasjet ut av løpet helt mot slutten. 

Men Piastri er ikke den eneste unggutten som imponerte i Baku. En av de som virkelig kunne smile etter løpet var Williams-fører Franco Colapinto. 

– Jeg er veldig veldig glad. Det er et fantastisk resultat for teamet. Jeg er veldig stolt over hva vi oppnådde sammen. Det var et bra løp, og vi hadde veldig bra fart hele veien, sa Franco Colapinto til Viaplay. 

Kjemper for fremtiden

Å ta fire poeng allerede i sitt andre Formel 1-løp er naturlig nok gledelig. Det skjer også i en bil som langt ifra er sikret poeng i ethvert løp. 

Sammen med Albons poeng for syvendeplass gikk Williams opp fra 6 til 16 poeng i konstruktørmesterskapet, og det er nå tre poeng ned til Alpine i kampen om åttendeplassen. 

– Det er et veldig bra skritt fremover allerede, og jeg er glad for resultatet i dag. Vi vil fortsette å jobbe på, men det er en god start, fortsetter han. 

Colapinto som er takknemlig for sjansen han nå har fått håper å kunne vise at han er verdig et Formel 1-sete også i fremtiden.

– De viste så mye tillit med å sette meg i et sete. Det var et vanskelig valg, og et vang mange ikke forsto. Men jeg håper å vise hva jeg er kapabel til og at jeg fortjener et sete i Formel 1, sa Colapinto til en samlet presse. 

Bearman tok poeng - igjen

Oliver Bearman fikk vendt seg til hverdagen denne helgen. Neste sesong er han på plass i Haas på fulltid.

Oliver Bearman kjørte i likhet med Colapinto sitt andre Formel 1-løp i Baku. Briten som neste år kommer inn i Haas på fulltid ikke en tidlig start denne helgen som erstatter for Kevin Magnussen som måtte stå over grunnet for mange straffepoeng. 

I kvalifiseringen sikret han 11. plass, og han slo ikke minst Nico Hülkenberg. I løpet endte det med 10. plass og et poeng i banken. 

– Det var et tøft løp. Jeg fikk et poeng men det forteller egentlig ikke hele historien. Jeg var utenfor poeng frem til helt mot slutten. Vi visste alltid at noe ville skje på et tidspunkt, det er Baku så det vil alltid være feil. Jeg er glad for poenget, men der jeg tapte var i det første stintet hvor jeg kjørte for sakte, sa en selvkritisk Bearman til F1TV.

Bearman ble forøvrig den første føreren som tar poeng i sine to første Formel 1-løp for to ulike team. Tidligere i år tok han poeng i debuten for Ferrari da han hoppet inn for Carlos Sainz. 

– Hovedforskjellen er fargen. Ferrarien er rød! Ærlig talt føles det veldig likt når jeg kjører. I kvalifiseringen er det noen ganger veldig små marginer som skiller oss. Det er noen forskjeller på rattet og sånn, men når jeg kjører føler jeg ikke en stor forskjell. 

Powered by Labrador CMS