Toto Wolff.

Wolff holder Verstappen-døren på gløtt:

– Vi holder kommunikasjonen åpen

Toto Wolff har jobbet hardt for å hente Max Verstappen, og han gir fortsatt ikke helt opp.

Publisert

FORMEL 1: Denne helgen kjører Andrea Kimi Antonelli sin første Formel 1-trening, og det er ventet at unggutten også blir annonsert som Lewis Hamiltons erstatter innen kort tid.

FORMEL 1: Denne helgen kjører Andrea Kimi Antonelli sin første Formel 1-trening, og det er ventet at unggutten også blir annonsert som Lewis Hamiltons erstatter innen kort tid.

Med andre ord har Toto Wolff gitt opp på å signere Max Verstappen for neste sesong. Wolff forteller at det har vært samtaler, men at det ikke færre frem til en avtale. Grunnen til at Mercedes prøvde seg var det interne kaoset i Red Bull i etterkant av Horner-avsløringene. 

– Forholdene var dysfunksjonelle. Jeg er ikke sikker på at de er tilbake på et fantastisk sted, men det er som det er. Det var et øyeblikk, eller det var en mulighet, til å i det minste ha samtaler om hva det kunne bli i fremtiden, og det var det vi gjorde, forteller Wolff til BBC. 

Gir ikke opp

Max Verstappen skal ingen steder, i alle fall ikke i 2025.

Men faktumet at det ikke blir noen overgang for neste år betyr ikke at døren er lukket, men man har likevel gått hvert til sitt. 

– Vi har ikke gitt hverandre noen tidspunkter. Det er mer at vi holder kommunikasjonen åpen mens vi vet at hans prioritet er å få det til å fungere med Red Bull og vår prioritet vil være å få det til å fungere med de to førerne vi har, sier Wolff. 

Red Bulls mektige rådgiver er ikke overrasket eller bekymret over at Wolff jakter teamets store stjerne. 

– Han ville ikke vært en god teamsjef om han ikke prøvde å få tak i Max. Jeg tror alle toppteam vil ha Max, sa Marko i podkasten Inside Line. 

Jos foretrekker Wolff

En viktig faktor i det hele er Verstappens far Jos. Han har ved flere anledninger kritisert Red Bulls teamsjef Christian Horner, og Helmut Marko anerkjenner at Jos nok foretrekker Wolff over Horner. 

– Jeg tror Jos Verstappen er en større fan av Toto enn han er av Christian (Horner), sier Marko i samme episode. 

Marko ønsker dog å fokusere på Red Bull og det de kan gjøre med saken. Han er klar på at deres oppgave er å gi Verstappen en så god bil at han uansett ikke ønsker å forlate teamet. 

– For øyeblikket er alt klart. Max vil kjøre for Red Bull neste sesong, og vi må gi han en bil som kan vinne. Da tror jeg alle disse ryktene vil stoppe umiddelbart, sier Marko. 

Max Verstappen, Toto Wolff, Helmut Marko og alle andre parter er denne helgen på plass på Monza for Italia Grand Prix. Se alle sendetider i vår helgeplanelgger!

Powered by Labrador CMS