Lando Norris tror fortsatt at det er mulig å vinne VM.

Verstappen føler seg presset - Norris beholder tittelhåpet

Max Verstappen må kjempe for å forsvare ære, statistikk og poengfordel på hjemmebane.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: En lang sommerpause er over i det Formel 1-sirkuset har entret Zandvoort og Nederland. I Max Verstappens hule vil det på ingen måte bli like enkelt som før å sikre hjemmeseier.

FORMEL 1: En lang sommerpause er over i det Formel 1-sirkuset har entret Zandvoort og Nederland. I Max Verstappens hule vil det på ingen måte bli like enkelt som før å sikre hjemmeseier.

En utfordring for samtlige førere vil bli værforholdene. Spesielt gjelder det på fredag da det er meldt sterk vind med opp til 80 kilometer i timen i kastene. 

– Det er mye mer krevende enn folk tror. Selv når det er 20 til 25 kilometer i timen er det mye, slår Lando Norris fast. 

Vanskelig oppgave

Verstappen har vunnet alle tre løpene siden Zandvoort returnerte til Formel 1 i 2021. Red Bull-føreren forventer at helgens løp vil bli det vanskeligste han har kjørt på banen. 

Max Verstappen forventer en hard kamp om seieren denne helgen.

– Med tanke på hvordan sesongen er for øyeblikket, helt klart, sa Verstappen.

– Jeg kommer ikke inn i denne helgen og sier at vi kommer til å vinne løpet. Så klart analyserte vi gjennom pausen hvordan gjøre ting annerledes eller bedre, og vi får se hvordan det går, fortsatte han. 

Verstappen kjører denne helgen sitt 200. Grand Prix-løp. Han er kun den 24. føreren i historien som når den milepælen, men selv om han potensielt har mange år igjen på toppnivå avslår han muligheten for ytterligere 200 løp i Formel 1. 

– Vi er helt klart over halveis, slår han fast. 

Norris tror på VM-gull

Sjansen for at det blir orange jubel er uansett god. Enten ved nevnte Verstappen eller ved en av de to McLaren-førerne. Oscar Piastri som tok sin første Formel 1-seier på Hungaroring er forøvrig nå tilbake for fullt etter å ha kjørt med brukket ribbein før sommerpausen. 

Mange tror at McLaren kan ta igjen Red Bull i konstruktørmesterskapet. Før helgen skiller det 42 poeng, og om McLarens form ikke svekkes eller Sergio Perez form forbedres innen rimelig tid ligger det an til et skifte i toppen. Denne helgen kommer McLaren også med sin største oppgraderingspakke siden Miami. 

Det er ikke like mange som tror at Verstappen kan utfordres i førermesterskapet. Før helgen har han 78 poeng og gå på ned til Lando Norris, og det vil kreve en oppsiktsvekkende innhenting for å gjøre noe med nederlenderen. Men Norris selv har ikke mistet troen. 

– Jeg vil være optimistisk og si at det fortsatt er muligheter. Jeg vet det er mye og det kommer til å bli en veldig vanskelig utfordring, men med hvordan jeg vet at jeg kan prestere når ting klikker ønsker jeg fortsatt å tro at det er mulig, forteller Norris ifølge BBC. 

Powered by Labrador CMS