Max Verstappen, her sammen med sin løpsingeniør Gianpiero Lambiase før starten av Belgia Grand Prix.

Derfor var Max Verstappen fornøyd med fjerdeplassen

Max Verstappen samler ikke på fjerdeplasser, men akkurat denne gangen var det på mange måter godt nok.

Publisert

FORMEL 1: Før søndagens Belgia Grand Prix så mange bakover på griden etter sterke vinnerkandidater. Charles Leclerc og Lewis Hamilton som startet fra første og tredje startposisjon hadde tilsynelatende ikke tempoet til de to toppteamene Red Bull og McLaren, mens Sergio Perez har slitt med å levere toppresultater i lang tid. 

FORMEL 1: Før søndagens Belgia Grand Prix så mange bakover på griden etter sterke vinnerkandidater. Charles Leclerc og Lewis Hamilton som startet fra første og tredje startposisjon hadde tilsynelatende ikke tempoet til de to toppteamene Red Bull og McLaren, mens Sergio Perez har slitt med å levere toppresultater i lang tid. 

McLarens Oscar Piastri og Lando Norris startet fra henholdsvis fjerde og femte startposisjon mens Max Verstappen startet som nummer elleve som følger av en gridstraff for motorbytte. Piastri rullet over mål som nummer tre og står igjen med andreplass etter at George Russell ble diskvalifisert. Like bra gikk det ikke for Verstappen og Norris som ender som nummer fire og fem. 

Vil bare fortsette

Etter en svak start falle Norris noen plasser bakover i feltet. Etter hvert kom også Max Verstappen seg forbi briten, og selv om Norris viste bra tempo utover i løpet klarte han ikke å komme seg forbi sin nederlandske venn. 

Lando Norris er skuffet over å ha rotet bort poeng de siste løpeme.

– Det var bare umulig å kjøre forbi. Jeg tror det var veldig få forbikjøringer på banen faktisk, de fleste ble gjort under pitstopp. Jeg følte vi var raske og at bilen var rask, men vi klarte ikke å utnytte potensialet, forteller Lando Norris til Parc Fermé.

Etter en sommer hvor McLaren og Norris har vist god fart uten å hente hjem så mange poeng som forventet er ikke Norris klar for å ta sommerpause. Han vil ut på banen igjen for å revansjere det tapte. 

– Jeg har gitt bort mye poeng de siste tre-fire løpene på grunn av dumme feil. Farten er bra og teamet gjør en fantastisk jobb så jeg er fornøyd. Jeg vil egentlig ikke ta en pause, jeg vil bare fortsette fordi vi er i god form, sier Norris.

Lovpriser teamet

Max Verstappen foran Lando Norris under Belgia Grand Prix.

Max Verstappen er på sin side fornøyd med å holde Lando Norris bak seg både på banen og i mesterskapet.

– Det er selvsagt alltid bedre å tjene poeng enn å tape poeng. I dag kunne endt med begge deler fordi han var veldig rask bak meg, forteller Verstappen til Parc Fermé. 

– For meg er det det jeg ser på. Når du ser på de andre som har gjort flotte løp er de ganske mye lenger bak i mesterskapet og for meg handler det om å være så nærme jeg kan hver gang, fortsetter Verstappen om duellen med Norris. 

Nederlenderen ser tilbake på aspekter som kunne medført et bedre resultat, men han er først og fremst fornøyd med teamets jobb etter at han ble tvunget til å starte langt bak grunnet en gridstraff. 

– Vi var på to sett medium og et sett med harde dekk, men jeg tror at i dag hadde et sett til med harde dekk hjulpet. Du ser så klart at George gjorde en enstopper, men jeg tror ikke vi kunne gjort det uansett. Så er det også noen ting å analysere, men som et team gjorde vi en god jobb i dag. Vi gjorde definitivt det riktige med strategien ved å prøve å være litt aggressiv i starten og komme foran noen førere og det gjorde mitt litt bedre.

Konkurransesituasjonen i Formel 1 er uhyre interessant om dagen med en rekke team som presterer i toppen. Verstappen synes selv det er vanskelig å vurdere status mellom teamene. 

– Det skifter litt. McLaren har konstant vært veldig raske, Mercedes har vært raske men ikke over alt og fra vår side vet vi at det er litt jobb å gjøre. Vi har noen ting å analysere med tanke på resten av sesongen, sier Verstappen. 

Parc Fermé er på plass på Spa-Francorchamps denne helgen. Følg med i våre kanaler for mer!

Powered by Labrador CMS