Henrik Krogstad kjører i år Drifting-NM.

Tok steget fra rallycross til drifting - nå kjemper han om NM-medalje

Henrik Krogstad kjører mer sidelengs enn før ettersom han denne sesongen kastet seg ut i en ny gren, og det kan faktisk ende med NM-medalje på første forsøk.

Publisert

DRIFTING: Henrik Krogstad har fått til mye i bilsporten. I 2015 ble han kåret til årets bilsporttalent, og i rallycross har det blant annet blitt seier i RallyX. 

DRIFTING: Henrik Krogstad har fått til mye i bilsporten. I 2015 ble han kåret til årets bilsporttalent, og i rallycross har det blant annet blitt seier i RallyX. 

Men når Krogstad nå er i aksjon igjen, er det i en annen gren. Nå er det drifting som gjelder.

– Jeg har alltid fulgt med på drifting, men rallycross-karrieren har liksom gått så bra så da har jeg gått ned den veien. Men etter at jeg hadde vunnet det jeg hadde råd til og det begynte å koste mer enn det smakte hadde jeg et par års pause, også begynte motorsportsuget igjen. Da fant jeg ut at drifting var det neste jeg skulle prøve meg på, forteller Henrik Krogstad til Parc Fermé. 

Ulike miljø

Henrik Krogstad trives med driftingen.

Overgangen fra å kjøre minst mulig sidelengs til å kjøre mest mulig sidelengs har gått bra for Krogstad som alltid har hatt en stor interesse for drifting. 

– Den har egentlig vært ganske bra. Når jeg var yngre har jeg jo sittet x antall timer og spilt drifting, så jeg føler ikke at det var helt blankt. Jeg har liksom hatt en liten fot innenfor det opp gjennom med iskjøring og sånne ting, forteller han. 

I drifting opplever han også at han får mer ut av hver krone. Her mener han også at hvilken bil du kommer med, og hvor mye den koster, ikke spiller like stor rolle. 

– Drifting er litt mer moro for pengene. Du kan kjøre det du gjør det til. Også er jeg en bilentusiast også, og det som er så gøy med drifting er at det er så mye forskjellig som fungerer. Halve moroa er å bygge bil og å få det til å fungere, sier Krogstad. 

Miljøet er også annerledes i driftingen. Her er det ifølge Krogstad en større blanding av folk som har vokst opp med motorsport og de som bare fascineres av showet. 

– Det er egentlig en ganske god forskjell. I rallycross er det mer spesifikt interesserte og gjerne folk som har vokst opp i det. Det er litt mer «alt mulig folk» i driftingen. 

At han selv endte opp i bilsporten var ikke selvsagt. Krogstad kommer fra Ålesund hvor miljøet er langt mindre enn på østlandet, men en ekstrem interesse medførte at det likevel ble sånn. 

– Det er ekstremt lite miljø og jeg skjønner egentlig ikke selv hvordan, men jeg er ekstremt interessert. Ellers hadde det vært mye annet å finne på. Du skal være sinnsykt interessert for å holde på med motorsport når du kommer fra Ålesund, og man går alene i det, forklarer Krogstad. 

Kan ta medalje

Bilen han bruker i Drifting-NMs PRO 2-klasse har han bygd opp helt selv. 

– Det har vært en bratt læringskurve i år, men jeg føler det begynner å gå riktig vei. 

Så langt i år har det tekniske vært til hinder for sunnmøringen. 

– Det er ikke kjøreferdighetene det har stått på så langt i år, det er at bilen ikke har kommet til mål. Jeg har kanskje undervurdert litt det med hvor store krefter som faktisk er i sving i drifting, sier han. 

Likevel har Krogstad sanket inn nok poeng til at han er på skuddhold for NM-medalje i det sesongen avsluttes denne helgen. Krogstad er nummer fire, 13,5 poeng bak tredjemann Adrian Haslestad. I teten er det Daniel Albertsen Lian og Marius Bekkevold som kjemper om gullet. 

I pro-klassen er forøvrig situasjonen relativt lik med kamp om flere av medaljene. Olav Haugen Hasdal har kun fire og et halvt poeng ned til Simen Olsen i gullkampen, mens Christoffer Syvertsen, Max Vokna og Petter Wåtland ligger best an i en tett bronsekamp. 

At Krogstad kan ta medalje på første forsøk er naturlig nok gledelig for hovedpersonen selv. Likevel er det litt bittert at det foreløpig ikke har holdt hele veien inn i enkeltløp. 

– Det har gått over all forventning resultatmessig. Det er bare synd at jeg ikke får fullført. Sånn som i Elverum sist hadde jeg en virkelig bra dag, så da hadde jeg skikkelig troa. Det kunne gått veien, men sånn er det jo alltid i motorsport: det kunne.. 

NM-finalen kjøres i Sokndal lørdag, og sendingene kan følges på YouTube. 

Powered by Labrador CMS