Oliver Solberg, her fra Royal Rally i sommer.

Slik kan Oliver sikre gullet denne helgen

Det står om mer enn løpsseier for Oliver Solberg denne helgen.

Publisert

RALLY: Denne helgen er Rally-VM tilbake md et krevende løp i Chile i vente. Det kan bli et helt avgjørende løp både i toppklassen og i WRC 2. 

RALLY: Denne helgen er Rally-VM tilbake md et krevende løp i Chile i vente. Det kan bli et helt avgjørende løp både i toppklassen og i WRC 2. 

Med norske øyne er det WRC 2 som er aller mest interessant ettersom at det her er norsk-svenske Oliver Solberg som leder an. Om ting går hans vei kan han sikre gullet denne helgen, men om det så ikke blir stang inn er uansett ikke alt håp ute. 

Godt utgangspunkt

Solberg kjører for svært viktige poeng i Chile.

Solberg har ikke kjørt løp siden Rally Finland i starten av august. Helgens løp i Chile er det syvende og siste løpet han nominerer til å plukke poeng, og fangsten her blir følgelig avgjørende for utfallet i sammendraget. 

I WRC 2 skal man stryke et av syv resultater, men ettersom Solberg måtte bryte løpet i Portugal har han i praksis ikke råd til et nytt svakt resultat. Det positive er at han står med tre seiere og to andreplasser fra de fem løpene han har fullført. 

Det har gitt han 111 poeng foran Sami Pajari og Yohan Rossel som står med henholdsvis 108 og 86 poeng. Solberg og Pajari har kjørt seks av syv løp, mens Rossel har igjen to løp av sitt program. 

Slik kan han vinne

Om Solberg vinner løpet er alt avgjort. Da kan hverken Sami Pajari eller Yohan Rossel ta han igjen. Om han blir nummer to eller mindre blir det derimot mer spennende. 

Rossel ville vært ute av dansen også om Solberg ble nummer to, men i dette scenarioet hadde Sami Pajari hatt matchball når han kjører sitt syvende og siste løp i Japan senere i høst. 

Om Solberg blir nummer to i Chile og Pajari vinner i Japan er det Pajari som vinner mesterskapet. Pajari er forøvrig i aksjon denne helgen, men det er i Rally1 for Toyota. 

Med andre ord er det klart beste for Oliver Solberg å vinne løpet i Chile. Da fjernes all tvil, og han kan feire som mester. Selv innrømmer unggutten at han er litt nervøs før det hele ruller i gang. 

– Det er spennende. Jeg er litt nervøs, det er en viktig helg, men jeg må bare gjøre som vanlig så bør det gå fint, fortalte Solberg til RallyTVs Molly Pettit etter shakedown. Der tok han det forøvrig helt rolig for å spare dekk til helgens fartsetapper. 

Powered by Labrador CMS