Daniel Ricciardo har en usikker fremtid i Formel 1.

Red Bull nærmer seg en avgjørelse - Ricciardo usikker på egen fremtid

Det er ikke plass til alle i Red Bulls førerkabal. Daniel Ricciardo forventer svar. 

Publisert

FORMEL 1: I forkant av helgens løp i Singapore er Daniel Ricciardos fremtid et hett samtaleemne. Grunnen er at det forventes at det vil komme en avgjørelse rundt Red Bull og Visa RBs førerkabaler etter løpshelgen i Singapore. 

FORMEL 1: I forkant av helgens løp i Singapore er Daniel Ricciardos fremtid et hett samtaleemne. Grunnen er at det forventes at det vil komme en avgjørelse rundt Red Bull og Visa RBs førerkabaler etter løpshelgen i Singapore. 

Det forventes at Liam Lawsons får setet ved siden av Yuki Tsunoda i Visa RB. Det er ikke overraskende ettersom Red Bull nå må sette han i et sete for å ikke miste han til andre team. I så fall står det i praksis mellom Ricciardo og Perez om setet ved siden av Verstappen i Red Bull, selv om Perez har kontrakt for neste sesong. 

Siste løp?

Ricciardos problem er at tiden er i ferd med å renne ut. Han har vært bedre enn teamkamerat Tsunoda i de fire siste løpene, men Sergio Perez har samtidig hatt en liten oppsving i egen form. 

En av de skal ut. Men hvem blir det?

Perez krasjet riktig nok ut av løpet i Baku, men frem til det var han i pallkampen. Ikke minst var han for en sjelden gangs skyld bedre enn teamkamerat Max Verstappen.

Samtidig tyder enkelte rapporter fra tyske medier på at Ricciardo faktisk kan være på vei inn i karrierens siste løpshelg. Det skjer i så fall som en konsekvens av at Lawson settes inn i Visa RB allerede til løpshelgen i Austin. 

I de ulike førernes kontrakter er denne perioden uansett viktig. Ricciardo forventer først og fremst at det vil komme et svar om 2025-sesongen. 

– Jeg kan så klart ikke gi for mange detaljer, men når det gjelder kontrakter kommer datoene våre stort sett innenfor dette vinduet. Så jeg forventer egentlig et ja eller nei for 2025, sa Ricciardo til pressen under mediedagen i Singapore. 

Usikker på egen fremtid

Eventuelle spekulasjoner rundt et bytte allerede etter helgens løp er ikke noe Ricciardo selv kjenner til, men han kan heller ikke utelukke det. 

– Avgjørelsen jeg forventer er for neste år, men det har åpenbart skjedd ville ting i denne sporten så jeg skal heller ikke stå her for skrytende og trygg. Jeg tror det blir det, men la oss se. 

Anerkjente The Race rapporterer at helgens løp også kan spille inn, for selv om Lawson forventes å få setet ved siden av Tsunoda er ikke avgjørelsen hugget i stein.

Ricciardo prøver å holde fokuset på det som venter i Singapore. 

Jeg er klar over det begynner å bli varmt, for å si det sånn, men jeg må bare prøve å «få hodet ned» i helgen, og «kick some ass». 

Formel 1-helgen ruller i gang fredag med treninger. Få full oversikt i vår helgeplanlegger!

Powered by Labrador CMS