Opp på bronse for Andreas – men nå vil han ta grep med bilen

DEL
(Foto: Hyundai Motorsport GmbH)

Andreas Mikkelsen fant aldri helt komfortsonen i helgen, men angrer ikke på at han kjørte med innsiden av hodet uten å ta store sjanser.

Forøvrig hadde Mikkelsen et godt «tilbud» på den nest siste prøven da han ville teste grensene før Power Stage som var samme etappe, men utenom dette har nordmannen kun kjørt midt i veien, lukket øynene og håpet på det beste.

Og det betalte seg. Fjerdeplass og ett Power Stage-poeng ble fasit for Mikkelsen, der Sebastien Ogier tok seieren foran Mikkelsens lagkamerat Dani Sordo og Citroën-fører Kris Meeke.

Ville kjøre smart

– Jeg har brutt dette løpet flere ganger før, så jeg tenkte at det ville lønne seg å kjøre med innsiden av hodet denne gangen Vi har kjørt et smart løp og plukket plasseringer på at andre har gjort feil og tapt tid. Så da må vi være fornøyd med 13 poeng, sier Andreas Mikkelsen til Parc Fermé.

LES OGSÅ: Markerte 10-årsjubileet mens konkurrentene hermet etter ham selv

Han legger ikke skjul på at han aller helst skulle kjempet helt i toppen, og har også tidligere uttalt at det er på grus at han og bilen sammen virkelig hører hjemme. Dette fikk han ikke utløp for i Mexico.

- ANNONSE -

– Jeg følte aldri at jeg kunne trykke på med en god følelse. Men Neuville og Sordo slet litt med det samme, så dette er noe vi må se på sammen framover. Jeg hadde håpet på mer i helgen, selvfølgelig, men det kommer. Litt jobb med bilen nå, så blir følelsen bedre, sier Mikkelsen.

Asfalttest i påskeferien

Likevel kan han se seg fornøyd med å ha klatret opp til bronseplass sammenlagt. Sebastien Ogier tok over ledelsen fra Thierry Neuville, som med sin sjetteplass falt ned på sølvplass.

Det skiller ni poeng mellom duoen på topp, mens det er hele 26 poeng ned til Mikkelsen på bronseplass fra Ogier på topp.

Andreas Mikkelsen. (Foto: Fabien Dufour/ Hyundai Motorsport GmbH)

Nå ser han frem til Rally Korsika, som er på asfalt. Og med det blir det ingen påskeferie for Mikkelsen og kartleser Anders Jæger.

– I påsken drar vi på testing, og da har vi ting vi skal teste ut på asfalten som blir spennende. Nå ser vi framover mot bedre resultater, sier 28-åringen.