Markerte 10-årsjubileet mens konkurrentene hermet etter ham selv

DEL
(Foto: Red Bull Content Pool)

Etter fiaskoløpet i Sverige er Sebastien Ogier tilbake der han har hørt hjemme de siste fem årene.

Og det ved å vinne Rally Mexico på relativt suverent vis, og unngått store feil der konkurrentene har slitt – enten det måtte være selvforskyldt eller med bilen.

Etter at Sebastien Loeb og Daniel Sordo punkterte lørdag, og Kris Meeke kjørte seg mer eller mindre vekk fra tetkampen, så har Ogier kjørt midt i veien, kjørt smart – men med risiko der det trengtes. Altså i særdeles kjent Ogier-stil.

Rally Mexico

1)Sebastien OgierFord Fiesta WRC3:53:58,0
2)Dani SordoHyundai i20 WRC+1:13,6
3)Kris MeekeCitroën C3 WRC+1:29,2
4)Andreas MikkelsenHyundai i20 WRC+1:48,4
5)Sebastien LoebCitroën C3 WRC+2:34,5
6)Thierry NeuvilleHyundai i20 WRC+9:13,0
7)Pontus TidemandSkoda Fabia R5+10:34,7
8)Jari-Matti LatvalaToyota Yaris WRC+15:47,1
9)Gus Greensmith Ford Fiesta R5+17:19,3
10)Pedro HellerFord Fiesta R5+24:28,1

Og det betalte seg altså til slutt med en komfortabel seier, 10 år etter VM-debuten i nettopp Mexico.

– Mexico er og blir et spesielt sted for meg. Jeg elsker dette stedet. Jeg visste at helgen ble tøff med andre startposisjon på fredag, og jeg følte vi hadde små sjanser. Men vi ga aldri opp, og jeg er spesielt fornøyd med at bilen er utviklet til å bli enda raskere på grus, sier en strålende fornøyd Ogier etter målgang.

Spanjolen Dani Sordo kjempet lenge om seier han også, men etter punkteringen lørdag var det kun resten av pallen som var aktuell.

- ANNONSE -

Etter å ha kjempet med Kris Meeke om andreplassen, var det Sordo som kunne juble mest i mål – også fordi dette var han første pallplass i Mexico.

Kris Meeke på sin side tok massiv selvkritikk for helgens kjæring, og følte seg utakknemlig over å være misfornøyd med en tredjeplass. Klimakset kom da han la bilen på siden på søndagens første fartsprøve, tapte 50 sekunder og ga fra seg andreplassen til Sordo.

Andreas Mikkelsen. (Foto: Hyundai Motorsport)

Vår egen Andreas Mikkelsen har hatt en krevende helg, spesielt med oppsettet på bilen. Utviklingen gikk dog i riktig retning gjennom helgen, og nordmannen kjørte stabilt og godt på søndagen, til tross for et smårisikabelt tilbud på den nest siste etappen.

Det endte med en fjerdeplass, samt ett Power Stage-poeng, for Mikkelsen.

Og apropos Power Stage så fikk vi samme scener her som vi så i Rally Mexico, der Ott Tänak og Thierry Neuville i utgangspunktet skulle starte prøven tidlig.

Men helt bevisst klokket de seg enda senere inn på fartsprøven enn konkurrentene, slik at dem kunne sope veien og lage bedre feste for dem som kommer bak. Enkelt og greit for å ha bedre forutsetninger til å ta Power Stage-poeng da begge har hatt en heller miserabel helg.

Best betalt fikk Ott Tänak, som rett og slett vant Power Stage-etappen og sikret seg fem verdifulle poeng. Estlenderen måtte bryte tidlig lørdag på grunn av turbohavari og var sjanseløs i sammendraget. En god Power Stage-etappe var eneste mulighet til å plukke noen som helst poeng.

Parc Fermé kommer med mer utover kvelden…