Loeb: – Beklagelig at jeg kjører på bekostning av Breen

Sebastien Loeb, her fra Rally Sweden for noen år tilbake. (Foto: Simen Næss Hagen)

Craig Breen leverte knallresultat i Rally Sweden, men Citroën-leiren holder seg til den opprinnelige planen.

Og enn så lenge ser det ut til at Citroën fortsetter for det meste med to biler, selv om de kjørte Mads Østberg som en tredjebil i Rally Sweden.

Der var det dog Craig Breen som presterte best med en knallsterk andreplass og karrierebeste for den 27 år gamle iren.

Før sesongen var det klart at han benkes i tre løp til fordel for Sebastien Loeb, men prestasjonen i Sweden holder ikke til at Citroën-leiren vil gi ham tillit i tre løpene hvor planen er at han står over.

LES OGSÅ: Fransk talent degraderes i Citroën – Loeb klar for WRC

Det synes Sebastien Loeb, som er mannen som over tar startnummer 11 i disse løpene, er synd.

– ANNONSE –

– Det må være veldig frustrerende for ham. Han gjorde en veldig god jobb i Sverige, men på en annen side så er det ikke jeg som bestemmer noe. Citroën har lovet meg noen løp, så jeg må bare beklage at jeg tar over bilen hans. Men sånn er det bare, sier Loeb til Motorsport-News.

2,5 måneds pause

Parc Fermé snakket med Craig Breen etter Rally Sweden, som oppi all gleden av andreplassen også innså at det blir en lang pause for ham framover. Loeb overtar bilen nemlig både i Rally Mexico og Rally Korsika om er de to neste løpene på plakaten.

– To og en halv måned med pause, så lenge har jeg aldri tatt meg fri. Jeg har ikke så mye jeg skulle sagt, jeg får finne på andre ting i mellomtiden. Kjøre litt gokart, kanskje, sa Breen til Parc Fermé.

Craig Breen med blandede følelser etter andreplassen i Rally Sweden. For han visste godt at pausen etterpå skulle bli lang. (Foto: Simen Næss Hagen)

Han føler ingen bitterhet over at Loeb får sjansen, og velger å respektere avgjørelsen til Citroën.

– Selvfølgelig vil jeg kjøre så mye som mulig, men avtalen for i år er 10 løp, så er det nesten det jeg må forholde meg til. Men jeg skulle gjerne kjørt Mexico. Forhåpentligvis blir det gøy for Sebastien, i det minste, sier Breen.

Vil gi Breen mer testing

Citroëns nye teamsjef, Pierre Budar, forsvarer at de beholder planene som avtalt, men de vil ta så god hensyn til Breen som mulig når han allerede er vraket fra Mexico, Korsika og Tyskland.

– Planen forblir som den blir, vi kjører Loeb i Mexico. Men selvsagt, jeg vil finne flere testmuligheter for Craig for å holde ham varm i trøya så mye vi kan. Han kjørte fantastisk i Sverige, og vi som ham ønsker å bygge videre på hva han klarte, sier Budar.

LES OGSÅ: Citroën-stjerna reagerer på at Loeb erstatter teamkompisen

Teamkollega Kris Meeke var ute før sesongen og kritiserte eget team for at Breen ikke får kjøre fullt VM-program.

– Jeg setter stor pris på at Sebastien kommer tilbake. Når det er sagt så har han ikke kjørt i nyere tid, da han har vært borte fra sporten på fulltid i fem år. Men han er fortsatt ni ganger verdensmester og det er ingen som kan eksponere sporten bedre, sa Kris Meeke til Autosport tidlig på nyåret.