Citroën-stjerna reagerer på at Loeb erstatter teamkompisen

DEL
Kris Meeke. (Foto: Simen Næss Hagen)

Kris Meeke mener Craig Breen hadde fortjent å kjøre samtlige løp.

Lørdag starter Sebastien Loeb sitt innholdsrike 2018-eventyr med Rally Dakar. Hovedoppdraget hans denne sesongen er riktignok Rallycross-VM, slik det har vært siden 2016.

Men i desember fikk vi også vite at franskmannen blir å finne i WRC i tre VM-løp dette året.

Det på bekostning av Craig Breen. Og det er ikke lagkamerat Kris Meeke nødvendigvis like godt fornøyd med.

LES OGSÅ: Fransk talent degraderes i Citroën – Loeb klar for WRC

– Craig fortjener samtlige løp

– Jeg setter stor pris på at Sebastien kommer tilbake. Når det er sagt så har han ikke kjørt i nyere tid, da han har vært borte fra sporten på fulltid i fem år. Men han er fortsatt ni ganger verdensmester og det er ingen som kan eksponere sporten bedre.

- ANNONSE -

– Og når jeg sier dette så syns jeg ikke det er riktig at Craig tas vekk i tre løp. Ålreit, det er ikke min avgjørelse, men for meg så har Craig gjort nok de siste årene til å fortjene et andresete på fulltid dette året, sier Sebastien Loeb til Autosport.

Til tross for et krevende Citroën-år i 2017, så kjørte Breen rimelig stabilt – bokstavelig talt. Samtlige poeng ble innkassert med 5. plasser, og sammenlagt ble han nummer 10 etter 13 løp.

LES OGSÅ: Så mange nasjoner og kontinenter er representert på topplistene

Craig Breen fra Rally Sweden i fjor. (Foto: Simen Næss Hagen)

Kan kjempe om seire

Citroëns teamsjef Yves Matton har stor tro på Breen dette året, og går langt i å si at Breen kan være med å kjempe om seire i år.

– Craig var veldig forutsigbar i fjor, og nå vil vi se at han utfordrer pallplassene oftere. I den andre halvdelen av sesongen, på løp hvor han har en del erfaring, kan han muligens være med å kjempe om seire også, sier Matton.