Langdistanseracing med et snev av legendarisk bakkeløpshistorie


DEL
(Foto: Audi)

Det helnorske racingteamet på Nürburgring Nordschleife går på 2018 med et helt nytt image enn tidligere.

Like sikkert om at snøen smelter når våren kommer så skal Møller Bil Motorsport fortsette som før under det tyske langdistansemesterskapet på Nürburgring Nordschleife denne sesongen.

For 10 år siden ble det tette samarbeidet etablert, og det er ingen tegn på at tre norske førere blir «arbeidsledige» bak rattet med det første. For etter en god debutsesong i den nye TCR-klassen i fjor skal årets VLN kjøres med en helt ny framtoning.

Denne gangen vil de hylle bilsporthistorien som den tyske fabrikanten skrev med Walter Röhrl bak spakene opp den legendariske Pikes Peak-bakken for mer enn 30 år siden. Dette var første gang noen hadde klatret opp denne to mil svingete sløyfa på under 11 minutter.

– Fargene er hentet fra den nye paletten til Møller Mobility Group. Vi har også valgt å spille på Audis stolte motorsportshistorie. Vi har derfor lagt på striper som er inspirert av den bilen Walter Röhrl kjørte med i bakkeløpet Pikes Peak i 1987, forklarer teamsjef i Møller Bil Motorsport, Marius Misfjord, i en pressemelding.

Teamet er kjent for å gi opp til fire norske førere sjansen til å kjøre flere prestisjefylte løp helt gratis, og har tradisjon tro hatt største delen av kjøringen på høsten. Nå blir det test pluss to løp før sommeren, før sesongen avsluttes med fire løp etter sommerferien.

- ANNONSE -

Og etter pallplassering i klassen i samtlige fullførte løp i fjor, så er ikke ambisjonene noe svekket for 2018.

– Vårt første år i TCR-klassen i fjor gikk bra med en seier, en andreplass og to tredjeplasser. I år er ambisjonene enda høyere og vi fortsetter med de samme førerne Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen, Kenneth Østvold og Anders Lindstad, sier Misfjord.

LES OGSÅ: I år blir det gratis Porsche-kjøring på Nürburgring for Oskar
LES OGSÅ: Nå blir det 14 sesonger på rad med en Audi på Nürburgring