Dennis-dominanse i sin første offisielle test mot F4-konkurrentene

DEL
Dennis Hauger. (Foto: Arden International)

Det er blitt snakket mye om overlegen kjøring på tester og i simulatorer. Nå har de første bevisene kommet.

Det er få 14-åringer det hviler såpass store forhåpninger og forventninger til som Dennis Hauger.

Etter at han signerte for Red Bull sitt juniorprogram, og dermed får dekt full satsing i det britiske Formel 4-mesterskapet, så har navnet Dennis Hauger og Formel 1 blitt nevnt i samme setninger uttallige ganger siden.

Veien er fremdeles lang til Formel 1, og Hauger må prestere over tid, og det med generelt lite rom for store feil over tid.

I forbindelse med den første offisielle Formel 4-testen på den korte utgaven av Brands Hatch tirsdag, beviste Hauger at han selv som rookie må regnes som vinnerkandidat på de britiske øyer.

Da de beste tidene var talt opp, var han 24 hundredeler foran nestemann, og sammenliknet med Red Bull Junior-kollega Jack Doohan, så var han foran med hele 1,2 sekunder på lagkameraten. Dette var på vått føre i tillegg, og det verdt å ta i betraktning at banen er kun 1,9 kilometer lang og samtlige biler er identiske.

- ANNONSE -

Knakk koden på vått

– En deilig følelse, og jeg er glad jeg klarte å knekke koden på vått i dag. Der har jeg pleid å være bak Sebastian Priaulx (tredje beste, journ.anm), men nå slo jeg han og det er jeg glad for. Vi har ellers vært jevne på testene, men jeg har hatt flere stabile runder, sier Hauger til Parc Fermé.

Formel 4-mesterskapet i seg selv har ikke den store interessen eller oppmerksomheten i Norge, men for Dennis Hauger er dette hans første – og enn så lenge det aller viktigste – steget mot en potensiell Formel 1-karriere.

Og selv om både simulatorkjøring, private tester og offisielle tester har gått etter helt etter boka og vel så det, så vil ikke Hauger si så mye om sine egne vinnersjanser i løp og i mesterskapet før det skal konkurreres for alvor.

– Vi får se når vi kommer i løpssituasjoner. Da vil helt klart førerne som har kjørt før ha et forsprang på oss som er nykommere. Så jeg får prøve å lære meg ting raskt og bare kjøre på, sier 14-åringen.

LES OGSÅ: Slik åpnet den unike Red Bull-porten seg for Dennis Hauger
LES OGSÅ: Beinhard sesongoppkjøring for de unge Team Norway-utøverne

Mer å gå på

For han har fremdeles mer å gå på selv om han var klart best på den første testen med konkurrentene sine.

– Jeg følte jeg kunne satt en bedre tid til slutt der, fordi målflagget kom og jeg enda ikke hadde topp temperatur i dekkene, legger han til.