Til helgen kjemper Petter Leirhol om sin tredje landsfinale-seier på rad.

Petter Leirhol jager historisk seier i landsfinalen

Til helgen er det landsfinale i bilcross, og til start finner vi blant annet Petter Leirhol. Han jager en historisk seier. 

Publisert Sist oppdatert

BILSPORT: Sensommeren er hektisk for mange med bilsport både her og der i ulike disipliner. En av de som har mye å gjøre disse ukene er Petter Leirhol. 

BILSPORT: Sensommeren er hektisk for mange med bilsport både her og der i ulike disipliner. En av de som har mye å gjøre disse ukene er Petter Leirhol. 

I helgen var han på plass i Vikedal for sesongens nest siste runde i Rallycross-NM. Der ble det til slutt tredjeplass i klasse 3.

– Jeg mangla det siste lille for å stå helt øverst. Jeg hadde en helt fantastisk sesong i fjor der alt egentlig var stang inn og jeg egentlig vant alt som var, så har det ikke vært helt samme flyten i år. Det er små marginer som gjør at det ikke blir helt topp, men jeg er fornøyd likevel, slår han fast overfor Parc Fermé.

Tøff kjøring

I år har det blitt to fjerdeplasser og to tredjeplasser i Rallycross-NM, mens det i fjor ble NM-gull. 

Petter Leirhol i aksjon under helgens NM-runde i Vikedal.

– Forskjellen på et knallbra resultat og å ende opp som nummer fire-fem er liten. Jeg føler jeg gjør samme jobben som i fjor. Det er bare det at i fjor så vant jeg og i år ligger jeg som nummer tre, og tydeligvis er det der jeg hører hjemme akkurat nå.

Men mest av alt koser Leirhol seg med å konkurrere om dagen, og det er i stor grad grunnet den interne kampen i klassen. Det er tøft, men heller ikke for tøft. 

– Akkurat nå er det veldig fin kjøring. Det går an å ligge side om side og dytte litt og være litt inni hverandre uten at noen trenger å stå igjen. Det er bare veldig moro.

– Det er knallhardt. Du vet at om du åpner luka så stuper Minge eller Hansen inn der, men du vet at du ikke blir torpedert uten grunn heller. Så akkurat nå føler jeg det er fint. Det skal være beinhardt men også være fair, fortsetter han.

Kan bli historisk - igjen 

Men Petter Leirhol kjører ikke bare rallycross. I bilcross har 29-åringen imponert stort med hele fire seiere i landsfinaler, en i junior og tre i senior. De to siste av de har han attpåtil tatt på rad de to siste sesongene. 

– Jeg synes det er moro, forteller Leirhol om egen statistikk før forteller om kjærligheten til bilcrossen.

– Jeg er veldig glad i bilcross. Jeg har vokst opp med bilcross og holdt på sammen med faren min så lenge jeg kan huske. Det har alltid vært en drøm å vinne en landsfinale, så jeg synes det er veldig moro. 

Allerede er det historisk med fire seiere. Om Leirhol skulle slå til nok en gang og vinne tre på rad vil også det være en historisk prestasjon. 

– Jeg tenker jo tanken. Men bilcross er bilcross så du vet aldri om bilen holder hele dagen. Det er vanskelig å planlegge noe mer enn en omgang i bilcross. 

Omstilling

Leirhol har riktig nok kun kjørt et bilcross-løp tidligere i år, men han er likevel godt rustet. Han har nemlig fått tak i bilen han vant med i 2022. 

Det er dog bare en av en rekke ting som må være på plass for at det skal bli ny suksess. 

– Du vet aldri om det går dritbra eller om du står igjen med girstanga i hånda i første sving.

Samtidig forteller Leirhol at det naturlig nok er en betydelig overgang fra rallycross til bilcross, og at han trenger litt tid til å omstille seg. Banen er forøvrig litt endret for å tilpasse seg bilcross-bilene som ikke går fullt så fort som i rallycross. 

– Det er en litt vanskelig overgang. Jeg bruker et treningspass eller to for å omstille meg. Rallycross-bilen går jo tross alt ekstremt mye fortere. 

Landsfinalen kjøres på Grenland Motorsportsenter førstkommende lørdag og kan følges på Direktesport. 

Powered by Labrador CMS