Sesongen kan ende med gull for Oliver Solberg.

Oliver Solbergs gullhåp lever - men et hinder gjenstår

Etter en rekke ulike scenarioer og avgjørende hendelser både i og utenfor rallyløypa er det nå kun et hinder som skiller Oliver Solberg fra gull i WRC 2.

Publisert

RALLY: I Rally Chile hadde Oliver Solberg alt i egne hender. Med seier i det som var ungguttens siste av syv løp han har nominert for å ta poeng ville seier betydd gull i WRC 2, men slik gikk det ikke. 

RALLY: I Rally Chile hadde Oliver Solberg alt i egne hender. Med seier i det som var ungguttens siste av syv løp han har nominert for å ta poeng ville seier betydd gull i WRC 2, men slik gikk det ikke. 

Solberg ble til slutt nummer fire etter en punktering underveis. Det medførte at både Rossel og Pajari kunne passere Solberg og sikre gullet. Rossel kunne fortsatt plukke poeng i Rally Sentral-Europa, mens Pajari kjører sitt siste poenggivende løp i Japan i november. 

Trøbbel for Rossel

Oliver Solberg kjørte denne helgen på asfalt for første gang siden Rally Monte-Carlo i januar.

Et endelig punktum for løpet i Chile ble faktisk ikke satt før for noen få dager siden. Oliver Solberg protesterte mot at Rossel fikk en for stor tidsfordel etter å ha blitt liggende bak han i tåke. Den protesten ble først avvist, men så ble den tatt opp igjen etter at det kom nye bevis på bordet. Like før sist helgs Rally Sentral-Europa rullet i gang ble protesten endelig avvist. 

Rossels gullhåp ble med det holdt i live, men for å passere Solberg var Rossel avhengig av å vinne helgens Rally Sentral-Europa. 

Eller det vil si: han var avhengig av å være best blant WRC 2-førerne. Solberg kjørte også løpet og ble nummer to blant Rally2-bilene, men siden han hadde brukt opp sine poenggivende løp påvirket ikke det Rossels seierssjanser. 

Heldigvis for Solberg gikk det ikke veien for Rossel. Allerede på SS2 var han av veien med påfølgende tidstap, og slik fortsatte det gjennom helgen for franskmannen. Til slutt var han ikke i nærheten av seier, og hans gullsjanser er dermed borte. 

Får hjelp

Første hinder er med det passert for Oliver Solberg. Han leder fortsatt WRC 2, og det er nå kun Sami Pajari som kan ødelegge festen for norsk-svensken. Han kjører sitt siste løp i Rally Japan, som også er sesongens siste løp i Rally-VM. Med seier der er det finnen som vinner årets mesterskap. 

Solberg kan som kjent ikke gjøre noe for å stoppe Pajari, men denne gangen har han likevel hjelp på sin side. Teamkamerat i Skoda Gus Greensmith plukker poeng i Japan og er klar for å hjelpe Solberg. 

– Jeg drar til Japan for å gjøre det beste jeg kan for Oliver for å hjelpe han å sikre tittelen, sa Greensmith til WRC.com

Rally Japan kjøres fra 21. til 24. november. 

Powered by Labrador CMS