Rallycross-VM: WRC Promotor sikrer rettighetene over mange år med ny avtale

  Andreas Bakkerud. (Foto: Pierre Simenel / GCK)
  (Foto: Pierre Simenel / GCK)

  RALLYCROSS: Som Parc Fermé kunne fortelle i januar, så var WRC Promoter på vei inn til å ta over de kommersielle rettighetene av Rallycross-VM etter at IMG trakk seg ut etter fjorårets sesong. Torsdag kom bekreftelsen om at kreftene bak Rally-VM nå også blir med over på banen ved siden av å ha satset stort i skogen over mange år.

  – ANNONSE –

  Avtalen skal strekke seg over flere år den kommende tiden og omfanget er ikke spesifisert, annet enn at avtalen gjelder allerede fra i år og vil også bestå av de faste supportklassene RX2e, og EM innenfor RX1 (tidligere Supercars) og RX3 (tidligere Super 1600.

  FIA og WRC Promoter har sammen funnet en felles visjon på hvordan man skal jobbe sammen for å styrke rallycrossen. Våre respektive team skal jobbe under en langvarig avtale, og vi ser fram til å komme i gang med 2021-sesongen og bringe sporten framover til en lys, grønn og bærekraftig utvikling. Vi har jobbet tett på selskapet om promotor for Rally-VM over mange år, og vi forventer at de vil ta med seg den samme energien og dynamikken for å fremme rallycrossen, sier sportssekretær i FIA, Peter Bayer, i en pressemelding.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –