Rally-NM: Rally Finnskog utsettes etter utbrudd av virusmutasjon på Østlandet

  (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)
  (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

  RALLY: Selv om alt lå til rette for en velforberedt NM-runde ved Kongsvinger, så har arrangøren av Rally Finnskog nå bestemt at årets utgave utsettes inn til videre. Planen blir nå å se på om de i samråd med Norges Bilsportforbund, grunneiere, myndigheter og hovedfunksjonærer, kan se om de kan flytte løpet til 20. februar. Det er forøvrig samme helg som Numedalsrally i utgangspunktet skulle vært kjørt. Årsaken er det nylige påviste utbruddet over flerfoldige kommuner rundt Oslo – med senter i Nordre Follo – av den muterte koronavirusvarianten fra Storbritannia som har vist seg å være vesentlig mer smittsom.

  – ANNONSE –

  Nasjonale myndigheter har sterkt frarådet folk som oppholder seg i disse ti kommunene om ikke å reise ut av ens egen kommune, ei heller besøke venner og familie – hvorpå reiser som anses som «strengt nødvendige» er det eneste unntaket. Det er også foretatt en massiv nedstegning i disse kommunene utenom matbutikker, apotek og bensinstasjoner.

  LES OGSÅ: Helsedirektoratet støtter Rally Finnskog i at tilskuere bes innstendig om å holde seg hjemme

  KNA Kongsvinger tar nå hensyn til dette, både for egen del men også for de mange deltakerne og også funksjonærene som nå er direkte berørt av denne spredningen gjennom nedstengningen i deres kommuner. Konklusjonen er landet etter tett dialog med de lokale kommunelegene.

  – Uten den gode dialogen vi har hatt, så hadde vi aldri kommet så langt i forberedelsene med å arrangere. Kommunelegene i Kongsvinger og Grue har gjennom hele prosessen vært rådgivere og godkjent det opplegget vi har lagt frem. Vi var godt forberedt med smittevern for for funksjonærer og deltagere, sier leder av KNA Kongsvinger, Ole Jonny Branes, i en pressemelding lørdag kveld.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –