Rally-NM: Rally Finnskog fortsatt i faresonen – skjebnen avgjøres fredag

  (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)
  Rally Finnskog, her fra Homsjøen-etappen i 2018. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

  RALLY: NM-sesongen 2021 har fått en trang fødsel for rallymiljøet, og hittil i år er det kun Lygnasprinten som har kunnet avvikle et løp som planlagt. Smådølsprinten, Numedalsrally og Flesberg Rallysprint er alle blitt avlyste, mens Sigdalsrally og Rally Finnskog har blitt tvunget til å utsette.

  – ANNONSE –

  Og hva gjelder sistnevnte så skal NM-runden, som i så fall blir årets første, avvikles 20. februar, helgen som Numedalsrally i utgangspunktet ble tildelt. Men de siste ukers utbrudd av den britiske mutasjonen av koronaviruset har skapt nye samfunnsutfordringer som også rammer et løp som Rally Finnskog.

  LES OGSÅ: Helsedirektoratet støtter Rally Finnskog i at tilskuere bes innstendig om å holde seg hjemme

  Nå er arrangøren fortsatt usikre om de kan få arrangert denne nye datoen de ble tildelt, hvor løpets skjebne avgjøres førstkommende fredag.

  – Stadige utbrudd av mutert virus som nærmer seg gjør at kommunelegen er veldig restriktiv om dagen, slik at det ble enighet om ny dialog førstkommende fredag. I mellomtiden må KNA Kongsvinger se på muligheter for å begrense antall folk i området, da det er et av de kritiske spørsmålene. Eventuelt se på muligheter for å korte ned løpet, slik at vi kan imøtekomme ønskene fra kommunelegen, skriver arrangøren i en offisiell uttalelse denne uken.

  Sigdalsrally er i utgangspunktet omberammet til 6. mars dersom både smittesituasjon og værforhold tilsier at det er forsvarlig å gjennomføre løpet.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –