Krasjet på første runde - kjørte seg opp til fjerdeplass i Porsche-debuten

Publisert

RACING: Det skulle bli en tøff og intens debut i bil med tak for Dennis Hauger der han med hjelp fra Red Bull og Porsche er blitt utfordret som gjestefører i den skandinaviske Porsche Carrera-cupen som kjøres på den tidligere Formel 1-banen Anderstorp i Sverige.

Dennis Hauger. (Foto: Micke Fransson / Porsche Carrera Cup Scandinavia)

Hauger imponerte dog på kvalifiseringen ved å sette to tredjetider og viste med det at han mener alvor med dette gjesteinnhoppet. 17-åringen falt tilbake en plass i starten, og havnet en halv runde senere i en duell hvor han ble sendt av banen i en piruett.

Han kom ut på banen igjen på en 11. plass, men fikk åpenbart mye igjen for opphentingen han har gjort mang en gang i Formel 3-feltet denne sesongen. Sakte men sikkert tok han konkurrent for konkurrent gjennom det 20 minutter lange løpet, og kjørte seg etterhvert opp til en femteplass.

Med litt hjelp av Pontus Fredricsson og Hampus Ericsson som krasjet i hverandre på siste runde - hvor Ericsson falt bakerst i feltet, så fikk Hauger klatret enda en plass fra den opprinnelige femteplassen, og endte til slutt på fjerdeplass. Mesterskapsleder Lukas Sundahl var igjen i en klasse for seg og vant overlegent.