Har du latt deg frustrere over at ingen nordmenn kjører Formel 1 kan du selv gjøre noe med saken i den virtuelle verden.

Vi tester F1 Manager 24:

Nå kan du kjøre Formel 1 med Hauger og Stenshorne

Drømmer du om å se Hauger og Stenshorne på Formel 1-griden? Eller håper du på et lag nummer 11 på griden? F1 Manager 2024 gir deg muligheten.

Publisert

FORMEL 1: Årets utgave av F1 Manager 24 er lansert. Dette spillet er ikke som EA Sports F1 24 hvor man selv kjører løpene, men tro ikke at avgjørelsene er utenfor din rekkevidde av den grunn. 

FORMEL 1: Årets utgave av F1 Manager 24 er lansert. Dette spillet er ikke som EA Sports F1 24 hvor man selv kjører løpene, men tro ikke at avgjørelsene er utenfor din rekkevidde av den grunn. 

Du håndterer her alle taktiske valg, inkludert dekk-strategi, pit-stopp, oppsett av bilen og hvor aggressivt førerne skal kjøre. Som teamsjef følger du trening, kvalifisering og løp i den farten du ønsker fra den kameravinkelen du ønsker. Av banen er det du som signerer førere og annet personell. Du må også velge sponsorene som passer best, sørge for at teamet kjører med best mulig motor og sørge for at moralen er god internt. 

Eget team?

Å se to nordmenn i samme Formel 1-team oppleves som en fjern drøm, men slik trenger det ikke å være i den virtuelle verden.

I årets utgave introduseres muligheten for å legge til et eget team i tillegg til de eksisterende teamene. Avhengig av erfaring kan du selv velge om du kommer inn som en nybegynner eller om du starter med ressursene som kreves for å kjempe om seier ved første mulighet. 

Nytt for året er det også at Formel 1-teamene kan følge opp junior-førere i Formel 2 og 3 mens de fortsatt kjører i de respektive mesterskapene. Man har også muligheten til å signere unge førere som reserveførere, eller å sende de rett inn i Formel 1. 

Med norske øyne har du fra start muligheten til å signere Hauger rett inn i teamet, mens Stenshorne kan signeres som en junior og byttes inn til første fritrening mens han samler superlisenspoengene han trenger for å kjøre fulltid. 

Gjenopplev virkeligheten

Utover nyvinningen med et nytt team og muligheten til å hente inn to nordmenn i stallen kommer årets utgave med flere scenarioer du kan spille ut. Her har du muligheten til å enten spille et konkret scenario fra for eksempel Ferraris perspektiv eller å prøve å forbedre et teams resultat. Synes du for eksempel at McLaren burde fått mer ut av løpet på Spa-Francorchamps har du muligheten til å vise det i praksis her. 

Årets utgave er i det hele tatt en oppgradering med de nye funksjonene som introduseres. Spillet kan nå reellt sammenlignes med vellykkede managerspill fra fotballens verden, og sammen med F124 og andre rene racingspill kan det viktigst av alt bidra til å få sommerpausen til å gå litt fortere. 

Powered by Labrador CMS