Red Bull-fører Max Veratappen og FIA-president Mohammed Ben-Sulayem.

Ordkrigen fortsetter:

Max Verstappen får samfunnsstraff for banning

Banning slås hardt ned på etter uttaleser fra FIA-president Mohammed Ben Sulayem.

Publisert

FORMEL 1: FIA-president Mohammed Ben Sulayem har ved flere anledninger de siste par årene skapt frustrasjon i Formel 1-leiren. Nå har han gjort det igjen. 

FORMEL 1: FIA-president Mohammed Ben Sulayem har ved flere anledninger de siste par årene skapt frustrasjon i Formel 1-leiren. Nå har han gjort det igjen. 

Denne gangen handler det om ordbruk. Presidenten mener at førerne banner for mye på teamradioen. 

– Vi må differensiere mellom sporten vår, motorsport, og rap-musikk, sa Ben Sulayem til Autosport. 

– Vi er ikke rappere. De sier F-ordet hvor mange ganger per minutt?, fortsatte han. 

Førerne reagerer

Formel 1-førerne har på ingen måte satt pris på Ben Sulayems uttaleser. McLarens Lando Norris mener det ikke er så enkelt som det kanskje høres ut. 

Lewis Hamilton likte ikke måten Mohammed Ben Sulayem uttalte seg på.

– Det er bare mye enklere for de å si enn det er for oss å gjøre det, sa Norris ifølge Motortsport.com.

– Vi legger bare vår lidenskap og kjærlighet i det. Selvfølgelig, det vil vøre noen stygge ord på den andre siden av det, men det er bare fordi vi vil gi vårt beste og vi føler oss urettferdig behandlet mår ting ikke går veien, fortsatte Norris. 

Lewis Hamilton reagerer også på måten Ben Sulayem uttaler seg på. Han mener referansen til rappere kan ha en rasistisk undertone. 

– Jeg liker ikke hvordan han uttrykte det. Å si at rappere er veldig stereotypisk, og hvis du tenker på det er de fleste rappere svarte, og det peker egentlig mot, når det står: "Vi er ikke som dem". Så jeg tror det er feil ordvalg. Det er et raseelement der, sa Hamilton til Motorsport.com

Samfunnsstraff

Max Verstappen er heller ikke begeistret over FIA-presidentens ønske. At han senere brukte et banneord ble dårlig mottatt. 

Under torsdagens pressekonferanse brukte han et banneord i beskrivelsen av oppsettet på bilen i Baku. Det medførte at Verstappen nå har fått en straff. 

Red Bull-førerne forklarte det hele med at ordet er brukt i dagligtalen slik han har lært det, og at engelsk ikke er hans morsmål. Han beklaget samtidig for hendelsen. Han ble så tildelt en straff, og uvanlig nok ble det samunnsstraff.

Som det heter i dokumentet fra dommerne er han «forpliktet til å utføre noe arbeid av offentlig interesse». Hva det innebærer i praksis gjenstår å se. 

Powered by Labrador CMS