Markus Røsrud.

Markus (18) vant igjen - slo beryktet Volland-bil

Etter å ha sikret gullet i Norge tok unggutten turen til Tyskland for å hevde seg.

Publisert

RALLYCROSS: Markus Røsrud har hatt en god sesong i Norge, hvor han ble landets beste rallycross-junior for andre år på rad, men det er ikke bare her hjemme det har gått unna for unggutten. 

RALLYCROSS: Markus Røsrud har hatt en god sesong i Norge, hvor han ble landets beste rallycross-junior for andre år på rad, men det er ikke bare her hjemme det har gått unna for unggutten. 

Røsrud har nemlig også kjørt fire runder i det tyske rallycross-mesterskapet. Sist helg var han på plass på Estering for sesongens to siste løp, og der endte det med seier begge ganger. Med det sikret nordmannen også mesterskapstittelen i klassen DRX3. 

– Det er jo utrolig moro! Også er det fint å kunne vise seg frem litt internasjonalt, forteller Markus Røsrud til Parc Fermé.

Slo EM-fører

Markus Røsrud, her fra NM-runden på Finnskogbanen tidligere i år.

Røsrud hadde riktig nok ikke stor konkurranse om den tittelen, men å vinne mesterskapet var uansett ikke det mest imponerende fra helgen. 

Han slo nemlig også Nicolas Geleyns. Han var ikke en utfordrer om tittelen, men ettersom han kjørte en Audi bygd opp av Volland-teamet forventet ikke Røsrud å kunne kontrollere inn til seier.

– Jeg så på lista at det kom en Volland-bil, og tenkte at da skulle jeg vise hva jeg er god for. Også gikk jo det mye bedre enn det jeg hadde forventa. Jeg var ikke sikker på at jeg skulle kjøre fra en Volland Audi akkurat, sier han. 

Bilen er beryktet for å være svært rask, og Volland-teamet har domnert sin klasse i Rallycross-EM. Geleyns selv ble nummer syv i RX3-klassen i årets EM. 

– Det var helt sinnsykt. Utrolig kult. Det viser kanskje at veien videre til EM ikke er så håpløs, fortsetter Røsrud.

– Hvorfor har det gått så bra i år?

– Teamet kommuniserer veldig bra sammen, vi har fått veldig bra oppsett på bilen og alt går overens. Da har det blitt veldig god flyt hele sesongen, forklarer 18-åringen.

Klar for nye utfordringer

Etter å ha vist seg frem i utlandet er Røsrud optimistisk for fremtiden. 

– Nå er vi ganske klare over situasjonen og ser fremover etter muligheter, slår han fast. 

Siden starten av karrieren har Røsrud fulgt en klar plan. Neste steg er å kjøre klasse 1 i NM neste sesong, og på lenger sikt er ønsket å etablere seg internasjonalt. 

– Vi må nok planlegge litt og eventuelt få tak i en annen bil for å ta steg i Norge, også tar vi det derfra, sier Røsrud. 

PS: Henrik Tandberg Håkonsen deltok også i Tyskland denne helgen, men tekniske problemer medførte at det ikke ble finalekjøring denne gangen.

Powered by Labrador CMS