Valtteri Bottas er ikke garantert en plass på Formel 1-griden neste sesong.

Ekspertene mener Bottas burde erstattes

Selv om Valtteri Bottas er det sikre kortet ser Formel 1-ekspertene Atle Gulbrandsen og Stein Pettersen til yngre krefter med tanke på det ledige Sauber-setet. 

Publisert

FORMEL 1: Denne uken returnerer Formel 1 fra sommerpausen under Nederland Grand Prix på Zandvoort, men av banen har det ikke vært stille siden sist. 

FORMEL 1: Denne uken returnerer Formel 1 fra sommerpausen under Nederland Grand Prix på Zandvoort, men av banen har det ikke vært stille siden sist. 

For selv om flere av neste års seter nå er fylt opp er det fortsatt usikre skjebner i paddocken. To av de finner vi hos Sauber som om halvannet år blir til Audi. 

Viaplays Formel 1-eksperter Stein Pettersen og Atle Gulbrandsen.

Nico Hülkenberg har blitt bekreftet som ny fører i teamet. Inn som sjef for prosjektet kommer tidligere Ferrari-teamsjef Mattia Binotto mens det er Red Bulls sportsdirektør Jonathan Wheatley som blir Saubers nye teamsjef. 

Men hvem som skal kjøre i den andre bilen er usikkert, og nå er også de beste alternativene utilgjengelige. Carlos Sainz valgte Williams, og i mellomtiden har også førere som Pierre Gasly og Esteban Ocon signert for andre team. 

– Jeg synes det er rart at Audi, som er en av de bilfabrikkene med den sterkeste motorsport CV-en, ikke klarte å signere Sainz. Men det er mulig Sainz føler han ikke har tid til å vente de årene det mest sannsynlig vil ta før Audi kjemper i toppen av Formel 1, forteller Viaplays Formel 1-ekspert Atle Gulbrandsen til Parc Fermé. 

Håper på erstatter

Valtteri Bottas og Kevin Magnussen kan begge forsvinne ut av Formel 1 etter årets sesong.

I Sauber sitter Guanyu Zhou og Valtteri Bottas, men det er lite som tyder på at Zhou får fortsette og kanskje går også Bottas Formel 1-karriere mot slutten. Gulbrandsen regner likevel Bottas som det sikreste kortet.

– Med Sainz ute er Bottas det sikre alternativet, men det er også litt kjedelig. 

Kollega Stein Pettersen tror Bottas har gode muligheter til å bli værende i teamet, men med en veteran på lønningslisten fra før håper han på en endring.

– Jeg mener jo egentlig at Audi burde ta sjansen på en yngre fører som Theo Pourchaire, eller Liam Lawson om ikke Red Bull får ut fingeren og gir ham en plass. Jeg er redd for at det blir Bottas ett år til, men synes det er synd om de går for to veteraner, forteller Pettersen til Parc Fermé. 

Kan hente Formel 2-talent

Blant en rekke kandidater nevnes navn som Alex Palou og Sebastian Vettel. To mer sannsynlige kandidater som nevnes av blant annet Auto Motor und Sport er Mick Schumacher og Gabriel Bortoleto. 

– Kanskje de bør ta en sjanse og tenke utenfor boksen, og for eksempel velge Gabriel Bortoleto som åpenbart er et stort talent, sier Gulbrandsen. 

Bortoleto er regjerende mester i Formel 3, og brasilianeren har også imponert i sin første Formel 2-sesong. Med fire løpshelger igjen av sesongen er Bortoleto nummer to i mesterskapet med gode muligheter for å sikre seieren.

Han er fra før en del av McLarens juniorprogram, men med Norris og Piastri på langvarige kontrakter er veien frem lang. Med seg i eventuelle forhandlinger vil han forøvrig ha manager Fernando Alonso. 

Gabriel Bortoleto nevnes som en overraskende kandidat til det ledige Sauber-setet.

– Bortoleto vikrer som en stor gamble, mener Stein Pettersen. 

Mick Schumacher nevnes på sin side jevnlig i silly season, men ettersom Mercedes og Alpine ser ut til å gå for henholdsvis Andrea Kimi Antonelli og Jack Doohan er det et heltysk Audi-prosjekt som står igjen som hans beste mulighet. 

Mattia Binotto kjenner Schumacher fra hans tid som Ferrari-junior, og mange mener han fortjener en ny sjanse etter Haas-exiten. Dessuten trekkes det frem at det er enkelt for Audi å sende Schumacher ut igjen om han ikke skulle levere godt nok i 2025. 

Likevel er Pettersen skeptisk til en retur. 

– Mick er jo natulig nok et navn som alltid dukker opp, men jeg lurer på om det toget kanskje har gått.

Powered by Labrador CMS