Ny Dennis-rival klar for Formel 1: – En jordnær, ålreit og «fair» fører

Alexander Albon fra Formel 2-løpet i Sotsji. (Foto: Zak Mauger/FIA Formula 2)

Selv om det ikke ble en Formel 1-karriere av Dennis Olsen, er han glad for å se sine gokart-konkurrenter ta det øverste steget. Nestemann ut nå er Alexander Albon. 

Mandag ble i praksis den siste spikeren i førerkista for 2019 satt ved at Toro Rosso kunngjorde at de henter inn Alexander Albon fra Formel 2 og blir teamkamerat med Daniil Kvyat i 2019. Bare bekreftelsen på at Lance Stroll kjører for det nye Force India-teamet er det som nå mangler.

Med det får Formel 1-sporten nok et nytt ansikt inn i sporten, og nok en rekrutt fra Formel 2-serien, tidligere kalt GP2. Bare til 2019 har tre førere nå signert seg direkte opp fra steget under, ettersom både George Russell og Lando Norris er klare for henholdsvis Williams og McLaren.

Og fra 2017-sesongen har Formel 1-sporten hentet inn Charles Leclerc og Pierre Gasly, i tillegg til at Antonio Giovinazzi nå også blir en fullverdig Formel 1-fører.

Fellesnevnerne for mange av navnene for neste sesong er at disse er i samme generasjon som vår egen Dennis Olsen (22), som endte opp som fabrikkfører for Porsche da pengene ikke strakk til for å satse mot en potensiell Formel 1-karriere.

– Kult å se de nå fram

Og i stedet for å være bitter for å se at flere av konkurrentene han før har slått nå har gått hele veien til topps, så er han glad for å se at de fikk til – både økonomisk og sportslig – det han ikke fikk til.

– ANNONSE –

– Jeg syns det er kult å se at konkurrentene når frem til Formel 1, og det kommer til å bli spennende å se hva han klarer å få til neste år, sier Dennis Olsen til Parc Fermé om Formel 1-sportens nyeste signatur.

Vi har tidligere skrevet om rivaliseringen mellom Max Verstappen og Olsen fra gokart-tiden, og at de bitre stridsøksene fra den tiden fortsatt henger i den dag i dag. Selv har Verstappen uttalt direkte at han ikke følte det var noen rivalisering med Olsen, mens Olsen selv ikke har presisert at de to ikke akkurat sender julekort til hverandre – selv om det er lenge siden de har hatt kontakt.

Hva gjelder Albon, derimot, så har 22-åringen fra Våler en litt annen tone.

– Alexander er en veldig jordnær og kjemp ålreit type som er en veldig «fair» fører ute på bane, konstaterer Olsen.

Dennis Olsen da han sikret sin første seier i Formel Renault 2,0 på Spa, samme år som han konkurrerte mot Alexander Albon, George Russell og Charles Leclerc – alle tre Formel 1-førere for neste sesong. (Foto: Antonin Grenier / DPPI)

Kjempet mot Dennis og Max

De har kjørt mot hverandre en rekke ganger, både i gokart og formelbil. Da Olsen tok et sensasjonelt sølv i Formel Renault 2-liter i 2014, slo han nettopp Albon som tok bronse – mens den nåværende Formel 2-føreren Nyck de Vries tok en overlegen seier det året.

– Vi var gode konkurrenter og kjørte mye mot hverandre. Og han dro en del nytte av at jeg og Max kjempet så hardt i store mesterskap der Alex i stedet dro inn noen seiere, minnes Olsen.

Albon, som er halvt britisk og halvt thailandsk, har i år kjempet i toppen i Formel 2. Der måtte han ta til takke med sølvmedalje etter en overlegen George Russell, selv om han hadde en teoretisk sjans til å snyte ham for gullet i den siste runden på Abu Dhabi. En motorstopp i starten satte imidlertid en stopper for det.

Albon er også en tidligere Red Bull-junior, som nå får sjansen i stallen deres igjen, i likhet med både Brendon Hartley – som nå ryker ut – og Daniil Kvyat, som nå har kommet tilbake.