Verstappen: – Dennis og jeg var aldri rivaler. Han var en Topp 10-fører


DEL
(Foto: Clive Mason/Getty Images)

Men hvor gode var de sammenliknet opp mot hverandre i sesongene 2011 og 2012?

20-årige Max Verstappen sikret sin tredje Formel 1-seier i karrieren ved å vinne på overlegent vis på Autodromo Hermanos Rodriguez sist helg, på samme bane som Dennis Olsen kjørte inn til to tredjeplasser som ga ham sølvmedaljen i Porsche Supercup.

Og for de som har fulgt med på Verstappens snaue tre år lange Formel 1-karriere har også registrert at navnet hans er sagt i samme åndedrag som Dennis Olsen en rekke ganger. Disse er blant annet beskrevet som erkerivaler på gokartbanen i 2011- og 2012-sesongen, noe som også er beskrevet i NRK-dokumentaren som ble laget om Dennis for noen år tilbake.

Benekter rivalisering

Men til de norske Red Bull-sidene tar Verstappen nå bladet fra munnen og avskriver at han og Dennis Olsen var særlig til rivaler.

– Nei, det var ingen rivalisering mellom oss. Han var stort sett bak meg. Vi hadde ikke så mange fighter sammen, men det var ålreit å kjøre mot ham. Han var en god fører og stort sett Topp 10 i gokart, sier Max Verstappen til RedBull.no.

Max Verstappen, Dennis Olsen og Robin Hansson etter South Garda Winter Cup 2011. (Foto: Kartsportnews.com)

Nederlenderen og den ett år eldre nordmannen hadde begge en småaggressiv kjørestil mot hverandre ute på banen, og Dennis Olsen forteller at de ikke akkurat var perlevenner verken på eller utenfor banen.

- ANNONSE -

- ANNONSE -

– Vi var ikke bestevenner og snakket sjeldent med hverandre. I dag har vi ingen kontakt, sier Olsen, som samtidig har uttalt tidligere at han syns det er gøy det Verstappen får til i Formel 1-sirkuset.

LES OGSÅ: Verstappen i ensom majestet da Hamilton sikret VM-tittelen

Jevne dueller i 2011

For vi har tatt en nærmere kikk på flere serier og mesterskap de konkurrerte sammen i under gokart-sesongene i 2011 og 2012. Og spesielt 2011-sesongen var de nok jevnere enn det Verstappen skulle ha det til.

– At jeg var en Topp 10-fører vil jeg si er ganske feil, for i gokart lagde vi det ganske vanskelig for hverandre, sier Olsen.

Dennis Olsen her foran Max Verstappen i South Garda Winter Cup i 2011. (Foto: Kartsportnews.com)

Den største fjæren i Olsen-hatten kommer fra vintercupen i South Garda i KF3-klassen. Her vant Olsen foran Verstappen, også er det verdt å nevne at Sauber-aktuelle Charles Leclerc, som har kjørt flere fredagstreninger, «bare» ble nummer åtte i denne cupen.

For det er flere interessante navn som går igjen på resultatlistene i 2011. Også Esteban Ocon og Lance Stroll sto på samme startgrid som Olsen og Verstappen.

LES OGSÅ: – Jeg er litt skuffet. Det var alt eller ingenting

Også KF3-EM i 2011 kan Olsen smile når han ser tilbake på resultatlisten. Der ble han nummer sju, mens Ocon havnet på 9. plass, Verstappen på 14. plass og Stroll på 19. plass.

God tone med Ocon og Stroll

I italienske WSK Euro Series vant Verstappen sammenlagt, foran Ocon og Olsen. Nordmannen slo Verstappen kun én gang i denne serien, mens det samtidig er interessant å se Stroll nummer ni sammenlagt og Leclerc nede på en 23. plass sammenlagt.

Esteban Ocon husker Olsen godt fra glansdagene, såpass at han også overrakte en personlig hilsen til nordmannen før Supercup-finalene.

- ANNONSE -

– Ocon har jeg snakket med noen ganger. Og jeg satte veldig pris på hilsenen han sendte, sier Olsen, som også har god kontakt med Lance Stroll.

– Stroll har jeg møtt flere ganger fra «trackwalks», og det har vært morro. Vi kjenner hverandre ganske godt, sier 21-åringen.

(Foto: Simen Næss Hagen)

I 2012 ble forskjellene større mellom førerne, og spesielt Verstappen begynte å levere da de gikk over til KF2-klassen. Verstappen vant både South Garda Winter Cup og WSK Master Series, men også Charles Leclerc begynte å levere. I World Cupen, hvor Verstappen ble nummer to, ble Leclerc nummer fem og Olsen nummer 12. Kjedet til Olsen røyk i prefinalen, så han mener selv det kunne gått vesentlig bedre.

Ellers ble Leclerc nummer to i EM der Olsen ble nummer 8 og Verstappen nummer 10, der sistnevnte  ble disket i finalerundene i England.

– Vi fightet i hvert løp vi kjørte, og ofte startet vi som en og to i finalene, og det smalt også veldig ofte. Jeg mener å huske at det endte opp med at ingen av oss fikk noen toppresultater i store mesterskap i 2011 og 2012, sier Olsen til Parc Fermé.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here