Elina Lie Rolfsen.

Elina (15) ble kastet ut på dypt vann:

Fikk livets første kjøretur i en Porsche GT4-bil

15-åringen fra Hokksund ble kastet ut i helt nye utfordringer som finalist i «Bilsporttalentet».

Publisert Sist oppdatert

RACING: Elina Lie Rolfsen var en av de fem heldige finalistene som deltok i NBFs konkurranse «Bilsporttalentet» tidligere denne uken. Her kjemper utøvere fra ulike grener om 300.000 kroner i en rekke øvelser. 

RACING: Elina Lie Rolfsen var en av de fem heldige finalistene som deltok i NBFs konkurranse «Bilsporttalentet» tidligere denne uken. Her kjemper utøvere fra ulike grener om 300.000 kroner i en rekke øvelser. 

At førerne ikke kjenner til alt de blir kastet ut i er helt normalt, men like vanlig er det ikke at man aldri har kjørt bil før. 

Det var dog tilfellet for gokart-fører Elina Lie Rolfsen. 15-åringen er ikke engang gammel nok til å øvelseskjøre, men nå har debuten bak rattet kommet i en svært kostbar GT4-bil fra Porsche. 

– Bare det å sette seg inn i bilen som en første bil var helt sykt. Det var en stor opplevelse bare å kunne bli med på noe sånt, forteller Elina Lie Rolfsen til Parc Fermé.

Ny verden

Det var ikke en hvilken som helst bil Elina Lie Rolfsen skulle kjøre under "Bilsporttalentet".

Og i motsetning til en normal øvelseskjøring var det her snakk om noen rolig start. Nå skulle hun plutselig gi full gass på Vålerbanen.

– Du vet at alle andre biler blir en nedtur nå?

– Ja, jeg er forberedt på det nå ja!

Å kjøre Porsche var ikke det eneste som var nytt for Elina. Faktisk hadde hun kun gjøre gokart før, mens de andre kjøreøvelsene med tilhørende giring var helt nytt. I løpet av to dager kjørte finalistene også bilcross, crosskart og rally-simulator. 

– Jeg er en som egentlig vil vite veldig mye om ting før jeg gjør det, men her hadde jeg veldig lite kunnskap, forteller Rolfsen. 

Samtidig gir det en ny trygghet å ha kastet seg ut i ukjente utfordringer. 

– Det er ikke så mye jeg ikke har kjørt nå, og for en uke siden hadde jeg bare kjørt gokart. Så jeg har lært veldig mye, også blir det spennende å se hva som skjer videre nå. 

Sikter mot nye mål

Hvem som vinner Bilsporttalentet blir ikke offentliggjort før under Norges Bilsportforbunds premiegalla i november. 

For Elina bærer det før den tid videre til nye konkurranser i et mer kjent element, nemlig på gokart-banen. Som mange andre er hun på plass under høstfinalen på Varna denne helgen før det utover høsten venter flere løp i Sverige. 

Til nå stempler Rolfsen sesongen som en suksess. 

– Sesongen har egentlig vært bra. Jeg har utvikla meg og det har fungert bra å teste ny klasse, så det ser bra ut for de neste årene, slår hun fast. 

Tidligere i år kjørte Rolfsen for første gang i EM i OK-klassen. Det er noe hun håper å kunne gjøre mer av neste sesong. 

– Jeg ønsker å få kjørt mer i OK-klassen som jeg gjorde i EM i sommer. Det var veldig gøy og jeg lærte mye av den helgen. Det er jo verdens beste gokart-førere i den klassen, så om jeg får til det så hadde det vært et stort steg, sier Hokksund-jenta. 

Powered by Labrador CMS