Her er årets finalister samlet foran det som ble et høydepunkt for samtlige; nemlig å kjøre en GT4-homologert Porsche Cayman. Fra venstre Mathias Minge, Emil Gjerdrum, Marcus Ahlmann Sæter, Isabell Rustad og Elina Lie Rolfsen.

Bilsporttalentet er overstått - dette sier finalistene

Fem utøvere har kjempet om 300.000 kroner i en rekke øvelser.

Publisert Sist oppdatert

BILSPORT: Mandag og tirsdag denne uken har Norges Bilsportforbund avholdt finalen i «Bilsporttalentet 2024». Talentkonkurransen hvor vinneren stikker av med hele 300.000 kroner inkluderer en rekke ulike øvelser for utøverne som kommer inn fra ulike grener.

BILSPORT: Mandag og tirsdag denne uken har Norges Bilsportforbund avholdt finalen i «Bilsporttalentet 2024». Talentkonkurransen hvor vinneren stikker av med hele 300.000 kroner inkluderer en rekke ulike øvelser for utøverne som kommer inn fra ulike grener.

De fem finalistene som i år ble plukket ut til å delta var Isabell Rustad, Elina Lie Rolfsen, Marcus Ahlmann Sæter, Emil Gjerdrum og Mathias Minge. 

Grus var ukjent underlag for de aller fleste, blant annet Marcus Ahlmann Sæter her som for første gang fikk prøve en illsint crosskart av typen Speedcar Xtreme.

Variert program

Mandag var det lille sirkuset på plass på Vålerbanen hvor det sto racing, gokart og rally-simulator på programmet, i tillegg til en presentasjon om seg selv og egen karriere. Tirsdag gikk turen til Gardermoen Motorpark for bilcross, crosskart og fysiske tester. 

– Det har vært harde og lærerike dager. Jeg har opplevd mye nytt, og det var en ganske slitsom avslutning her på Gardermoen, sier Marcus Ahlmann Sæter til Parc Fermé.

– Veldig spennende å kunne teste såpass mye og få erfaring med å kjøre så mye på så kort tid. Å gå fra en GT4-bil til en gokart, videre til crosskart, bilcross og rally-simulator. Det er ekstremt kult å kunne lære så mye på en kort periode og bruke det i praksis, sier Emil Gjerdrum. 

Og selv om det står mye på spill for utøverne var stemningen god internt. 

– Det har vært veldig bra. Fått godt inntrykk av alle fire og det er morsomt å treffes på tvers av alle grener, forteller Mathias Minge. 

Elina Lie Rolfsen har gjort det sterkt i gokart, men hun hadde aldri kjørt en ordentlig bil i hele sitt liv før hun plutselig satt bak rattet på en Porsche Cayman GT4.

Porsche-entusiaster

På spørsmål om hva som står igjen som høydepunktet fra de to dagene er det en ting som går igjen: å kjøre en Porsche GT4-bil. 

Isabell Rustad: – Alt er jo veldig gøy da, men jeg synes jo det er veldig gøy å kjøre Porsche selvfølgelig. Men så syns jeg også det var veldig gøy å få teste den speedcarten. 

Elina Lie Rolfsen: – Det var nok å kjøre Porsche. Det er den første bilen jeg har kjørt så det er kult å si syns jeg!

Emil Gjerdrum: – Jeg må jo si at det var veldig gøy å teste den crosskarten, men det er også kult å kunne teste en sånn Porsche GT4 som jeg ikke har kjørt før. 

Mathias Minge: – Det må ha vært Porschen, for det var en helt unik opplevelse som er verdt så mye og gått så fort. 

Marcus Ahlmann Sæter: – Jeg vil si den fysiske testen som jeg har øvd mye på og trent mot. Porschen var jo også gøy og alt på grus var moro, så jeg vil si alt var ganske gøy.

Isabell Rustad var med for andre året på rad, og derfor er dette også hennes siste sjanse til å vinne Bilsporttalentet. Skulle hun imidlertid gjøre det, så vil hun bli historisk som den første jenta. Her fra den fysiske testen på Gardermoen Motorpark.

Hvem vinner?

En jury bestående av Atle Gulbrandsen, Roger Moen, Henning Isdal, Molly Pettit, Jan Åge Asgrimplass og Holm Jacob Matheson skal avgjøre hvem av de fem finalistene som stikker av med seieren. Hvem som vinner får ingen andre vite før under bilsportgallaen i november. 

Utøverne selv er beskjedne på egne vegne. Det er tilsynelatende stor spenning knyttet til hvem som står igjen 300.000 kroner rikere. Juryen kårer alltid en vinner i et møte rett etter siste øvelse, men vinneren avsløres først under NBF årlige premiegalla 16. november.

Isabell Rustad: – Jeg føler selv at jeg presterte litt bedre i fjor, men det er gode kandidater så vi får se. Det er jo sist muligheten så jeg krysser fingrene

Elina Lie Rolfsen: – Nei jeg vet ikke, men jeg syns hvertfall jeg har lært helt sjukt mye og fått muligheten til å prøve meg i mye forskjellig. 

Emil Gjerdrum: – Det er ikke opp til meg å bestemme det, men jeg vil jo si at jeg har pusha så bra jeg kan. Det er alt jeg kan få gjort, så får dommerne bestemme.

Mathias Minge: – Jeg vet ikke, alle er såpass gode så vi får bare se til slutt. 

Marcis Sæter: – Jeg tror det blir jevnt mellom oss finalistene, men man må alltid ha troa. 

Parc Fermé var på plass under hele finalen, og kommer tilbake med mer. For ordens skyld var Parc Fermés rallysimulator også en del av øvelsene som benyttes i konkurransen.

Powered by Labrador CMS