Dino Beganovic har ikke hatt en like god sesong som håpet, men fortsatt lever medaljehåpet.

Dino savner selvtilliten fra debutsesongen i Formel 3

Om alt klaffer kan det bli svensk Formel 3-medalje i år, men Dino Beganovic legger ikke skjul på at årets sesong har vært «strulit».

Publisert

FORMEL 3: Det kryr ikke av skandinaviske formelbilkandidater om dagen som gjør seg brennaktuelle mot Formel 1-sirkuset, men det har vært forventninger til i flere år er svenske Dino Beganovic.

FORMEL 3: Det kryr ikke av skandinaviske formelbilkandidater om dagen som gjør seg brennaktuelle mot Formel 1-sirkuset, men det har vært forventninger til i flere år er svenske Dino Beganovic.

Med stempelet som Ferrari-junior får man automatisk en ekstra stjerne i margen på forventede favoritter i ulike sammenhenger, og som bronsevinner i italiensk Formel 4 og ikke minst FRECA-mester i 2022, så er han et navn man har notert seg bak øret.

Sliter i kvalifisering

Men 2024 har ikke vært året han smiler mest over. Debutsesongen i 2023 endte på en relativt solid sjetteplass totalt, med flestpallplasser i hovedløpene - dog uten seier, mens 2024 oppleves som mer trøblete. Til tross for at han omsider har tatt sine første Formel 3-seire, og attpåtil ligger én plass høyere opp på lista enn hva han endte på i fjor.

Dino Beganovic i aksjon på Spa-Francorchamps.

– Vi starten jo sesongen bra, med pole position i Bahrain før vi hadde uflaks rett etter starten i det løpet. Også snudde vi det bra med seieren i Australia. Det var utrolig viktig å få den seieren, for det har vært en «strulit» sesong, sier Beganovic til Parc Fermé.

Han peker primært på kvalifiseringstempoet. I fjor hadde han gode kvalifiseringer som gjorde at poengfangsten i hovedløpene var relativt akseptabel til sesongdebutant å være. I sitt andre Formel 3-år var planen helt klart å vinne totalt.

Med i underkant av 30 poeng opp til den italienske tetduoen Leonardo Fornaroli og Gabriele Mini før sesongfinalen på Monza - deres hjemmebane attpåtil - så skal tetrisbrikkene ramle på uante plasser dersom Beganovic skal tenke på gull.

Siste løpet i Formel 3

Dino Beganovic sikter neste sesong mot Formel 2.

Og 23 poeng opp til siste medaljeplass til Luke Browning gjør at håpet om medalje også ikke er det største.

– Nei, jeg har ikke vært noe fornøyd i år. Jeg har ikke hatt selvtilliten som jeg hadde i fjor. Min styrke har alltid vært kvalifisering, og det utgjorde forskjellen i fjor. Vi hadde fart alltid, men maksimerte det ikke noe i sprintløpene. I år har kvalifiseringene vært dårligere, og da har vi havnet på feil side også i forhold til "reverse grid". Det er obligatorisk å være innenfor Topp 12, slår han fast.

Likevel er siktet innstilt mot Formel 2 neste år, uansett hvordan det går. Det skal holde lenge nok med to år i Formel 3. Derfor blir helgens sesongavslutning på Monza også hans to siste Formel 3-løp.

– Nei, jeg vil ikke være her ett år til. Målet er absolutt Formel 2, og det er det vi sikter mot. Formel 3 handler om å få så my erfaring som mulig, også er målet heller å prestere det første året i Formel 2. Det hadde vært det optimale, slår svensken fast.

Powered by Labrador CMS