Marcus Ahlmann Sæter har denne sesongen kjørt i Storbritannia.

Dette tenker Marcus (15) om fremtiden etter vellykket debutsesong

Den første sesongen i bil er unnagjort for Marcus Ahlmann Sæter. Hva nå?

Publisert Sist oppdatert

RACING: 15 år gamle Marcus Ahlmann Sæter har i år kjørt sin første sesong i bil. Det har han gjort i det britiske mesterskapet Ginetta Junior Championship blant en rekke talentfulle førere. 

Marcus Sæter har imponert med gode resultater i sin første sesong i bil. Likevel hadde han selv håpet på mer.

RACING: 15 år gamle Marcus Ahlmann Sæter har i år kjørt sin første sesong i bil. Det har han gjort i det britiske mesterskapet Ginetta Junior Championship blant en rekke talentfulle førere. 

Etter at 25 løp er unnagjort på flere velkjente baner sitter unggutten fra Ski igjen med en rekke lærdommer. 

 – Det har vært veldig gøy og lærerikt. Læringskurven har vært veldig brå. Jeg har lært veldig mye både av lagkamerater og trenere i teamet, så det har vært veldig fint, forteller Marcus Sæter til Parc Fermé. 

Ønsket bedre resultater

Sist helg kjørte han sesongens siste løp på Brands Hatch, og tre topp fem-plasseringer medførte at unggutten endte på sjetteplass i sammendraget. Samtidig ble han tredje beste rookie. Tidligere har han stått på pallen åtte ganger, og vunnet to løp. 

Men til tross for gode resultater i et konkurransedyktig mesterskap hadde Sæter selv håpet på mer. 

– Siden det er det første året i bil bør jeg egentlig være ganske fornøyd, men jeg syns egentlig at jeg burde klart topp tre. Jeg tenker det burde gått, men det er ikke alltid alt klaffer så jeg må bare være fornøyd med det jeg gjorde. Jeg gjorde mitt beste og kjørte så fort jeg kunne, sier han. 

Sæter er en del av bilsportlandslaget, og det har blant annet vist seg ved at landslagstrener Jan Åge Asgrimplass har fulgt opp unggutten tett. Det har vært viktig for Sæter både med tanke på oppfølgingen før og etter løp, og for at familiekabalen skal gå opp. 

– Det har vært strålende. Han er veldig flink med tanke på hva jeg skal spise og drikke, hva jeg skal gjøre før jeg kjører, også er han morsom å være med. Det er veldig fint å kunne få hjelp av han, og hadde det ikke vært for han kunne ikke fattern jobba like mye. Men takket være han har vi hatt muligheten til det, forteller Sæter. 

Usikker på veien videre

Blant de som har kjørt i Ginetta tidligere er det Lando Norris som skiller seg ut som den mest profilerte føreren. Han er et av flere eksempler på at det er mulig å bruke dette mesterskapet som et første steg etter gokart-karrieren før man begynner klatringen oppover formelbil-stigen. 

Men det er langt fra alle som velger å gå den veien, og Sæter ser i utgangspunktet mot GT-verden. 

Foreløpig er ingenting avgjort med tanke på veien videre for Marcus Ahlmann Sæter.

– Siden jeg har vært liten har jeg synes at Formel 1 er gøy, så målet når jeg har kjørt gokart var alltid Formel 1. Men etter hvert som jeg ble eldre og innså hvilke budsjetter man må ha for å kjøre Formel 1 har jeg sett mer på GT-bil. Det er flere norske førere som kjører GT-bil, og jeg synes det er veldig kult. Det er gromme biler.

Likevel er ikke døren helt lukket for en karriere i formelbil. I høst skal han teste ut tilværelsen i en Formel 4-bil, og kanskje kan noen gode tilbud trekke han i den retningen. 

– Jeg skal teste Formel 4 i oktober, så det blir veldig gøy. Kanskje det er noe som endrer seg om jeg får en god deal av et team, men GT-bil tror jeg er det vi ser mest mot akkurat nå, forteller Sæter som også skal teste mer i GT4. 

Powered by Labrador CMS