Lando Norris og Max Verstappen kjemper om førertittelen i Formel 1.

Norris vs. Verstappen:

Dette må til for Norris-gull

Litt uventet kjemper Lando Norris om VM-gull, men å ta igjen Max Verstappen vil bli alt annet enn enkelt. Slik ligger det an mellom de to før sesongens seks siste løp. 

Publisert

FORMEL 1: Denne helgen er Formel 1 tilbake i Austin, og nå blir det travelt. Seks løp gjenstår fordelt på to trippel-headere, og i tillegg skal det kjøres seks sprintløp. 

FORMEL 1: Denne helgen er Formel 1 tilbake i Austin, og nå blir det travelt. Seks løp gjenstår fordelt på to trippel-headere, og i tillegg skal det kjøres seks sprintløp. 

Den største spenningen er knyttet til duellen mellom Red Bulls regjerende mester Max Verstappen og McLarens stjerneskudd Lando Norris. De to leder an i kampen om gullet i førermesterskapet - en kamp mange trodde var over før den i det hele tatt startet. 

Slik kan Norris vinne

For årets sesong startet med Red Bull-dominans, og alt tydet på at Max Verstappen skulle trille inn til nok en VM-tittel. Så våknet McLaren. 

I Miami kom Lando Norris første seier, og gjennom sommeren og utover høsten er det McLaren som har vunnet flest løp. Riktig nok har teamet vært preget av interne uenigheter og tapte muligheter, men likevel har de klart å ta igjen Red Bull i konstruktørmesterskapet. 

Lando Norris tar stadig innpå Max Verstappen, men er det nok poeng igjen å kjempe om?

Med seks løp igjen er det også mulig for Norris å ta igjen Verstappen i førermesterskapet. 

180 poeng står på spill, og det er 52 poeng som skiller mellom Verstappen og Norris. Det er en rekke potensielle scenarioer som kan spille seg ut de neste ukene, men et av de er mer omtalt enn andre: Om Lando Norris tar full pott med seier i alle løp samt poeng for raskeste runde, og Max Verstappen blir nummer to ved alle anledninger, vil Verstappen vinne VM med ett fattig poeng. 

At det skal ende akkurat sånn er dog lite sannsynlig, men det gir en pekepinn på at Verstappen fortsatt har en betydelig fordel. For at Norris skal ta igjen Verstappen er han avheng av å hente inn 8,7 poeng per løpshelg. 

Oppgraderinger

Løpet i Austin markerer ikke bare at Formel 1-sesongen fortsetter etter en uvanlig lang høstpause. For flere av teamene er dette siste gang denne sesongen de kommer med betydelige oppgraderinger på bilen. 

McLaren har truffet på omtrent hver eneste oppgradering det siste året, mens Red Bull har gått i feil retning den siste tiden. Red Bull, som har sett ut til å ta steg i riktig retning den siste tiden, er np avhengig av å treffe godt med de nyeste oppgraderingene om de skal henge med i gullkampen. 

Samtidig er det en avgjørende faktor for gullkampen hvordan de andre teamene treffer med sine oppgraderinger. Om de to andre teamene som har vunnet løp i år, Ferrari og Mercedes, kan blande seg inn mellom Norris og Verstappen kan det bli avgjørende for utfallet. 

Formel 1-helgen ruller i gang fredag kveld med trening og sptintkvalifisering. Full oversikt over alle sendetider får du i vår helgeplanlegger!

Powered by Labrador CMS