Martinius Stenshorne, her fra Formel 3-testen på Jerez.

Stenshorne ferdig med testing:

Dette vet vi om neste Formel 3-sesong

Siste punktum er satt for Formel 3 i 2024, men allerede nå vet vi mye om 2025-sesongen. 

FORMEL 3: Formel 3-sesongen ble egentlig avsluttet i september, men nå er denne sesongen og følgelig denne æraen virkelig over. Fire testdager er overstått, og de nåværende bilene kan nå parkeres for godt. 

FORMEL 3: Formel 3-sesongen ble egentlig avsluttet i september, men nå er denne sesongen og følgelig denne æraen virkelig over. Fire testdager er overstått, og de nåværende bilene kan nå parkeres for godt. 

Dermed er det på tide å se frem mot neste sesong med nye biler og nye muligheter. Fortsatt er det lenge til neste løp i Melbourne 14. mars, men allerede nå vet vi mye om hvordan ting vil se ut ved sesongstart i 2025. 

Mange endringer

Allerede nå har 14 førere blitt bekreftet på neste års grid, og ettersom det har vært få endringer på førerkabalen i løpet av de fire festdagene tegner det seg også et godt bilde av hvilke andre førere som kommer til å kjøre for de andre teamene. 

Martinius Stenshorne fortsetter med Hitech neste sesong.

Det vi vet er at mange førere fra årets grid ønsker å gå videre fra Formel 3. Per nå ser det ut til at den best plasserte føreren fra årets mesterskap som returnerer neste sesong vil være TIm Tramnitz. Tyskeren, som forøvrig ble slått av teamkamerat Martinius Stenshorne i FRECA i 2023, ble i år nummer ni i Formel 3.

I tillegg til Tramnitz og Stenshorne ser det ut til at det er Noel Leon, Nikola Tsolov, Laurens Van Hoepen, Mari Boya, Joshua Dufek, Tasanapol Inthrapuvasak og Matias Zagazeta som kommer til å returnere til en ny Formel 3-sesong. Med andre ord kan det ende med 21 rookies på griden. 

Under ser du førerkabalen under siste testdag i Barcelona. Førerne med en stjerne bak navnet sitt er bekreftet til det aktuelle teamet i 2025. For Trident er det Charlie Wurz som fyller det tredje setet neste sesong, selv om han ikke deltok i Barcelona. DAMS erstatter forøvrig Jenzer i mesterskapet, men deltok ikke under testingen. 

Stenshornes teamkamerater

Det vi også vet er at Martinius Stenshorne vil bli Hitechs klare spydspiss. Erfaring og tidligere resultater tilsier at teamet må se mot nordmannen for å oppnå best mulige resultater. 

Sammen med Stenshorne er kinesiske Gerrard Xie bekreftet for neste sesong. Han ble nummer syv i GB3 og i Formula Regional Oseania i år, og det vil være overraskende om han holder følge med Stenshorne i Formel 3. 

Joshua Dufek, som i fjor ble nummer, har kjørt den tredje bilen. Det er grunn til å tro at han får det ledige setet i teamet, og selv om han har fått opp farten under testingen og kan gjøre det bedre enn Xie, er det ikke forventet at han vil heve seg til Stenshornes nivå med det første. 

Powered by Labrador CMS