Jan Petter Haugland kjørte til Valencia for å delta i FIA Motorsport Games, og i bagasjen hadde han flagg til alle utøverne.

Autoslalom på den internasjonale scenen:

– Det pleier ikke akkurat å være så mye oppmerksomhet

I bilsportens OL står blant annet autoslalom på programmet, og blant førerne vinner vi to nordmenn. 

Publisert

AUTOSLALOM: Denne uken er det duket for FIA Motorsport Games i Valencia. Arrangementet omtales gjerne som bilsportens OL, og Norge sender en rekordstor tropp med ni utøvere. 

AUTOSLALOM: Denne uken er det duket for FIA Motorsport Games i Valencia. Arrangementet omtales gjerne som bilsportens OL, og Norge sender en rekordstor tropp med ni utøvere. 

En av øvelsene det skal deltas i er Autoslalom. Norges Bilsportforbund har sendt ned to utøvere som uvanlig nok skal kjøre på lag. De to er Mina Pedersen og Jan Petter Haugland. 

– Det blir annerledes! Jeg har bare kjørt lokalt i Norge, og det pleier ikke akkurat å være så mye oppmerksomhet rundt det. Det er ikke akkurat den mest publikumsvennlige grenen, så det blir annerledes når det skal være såpass stort som dette, forteller Jan Petter Haugland til Parc Fermé. 

Ny erfaring

Selv om Haugland og Pedersen begge har god erfaring fra konkurranser hjemme i Norge er det en litt annerledes utfordring de har i møte denne gangen. 

For det første kjører de to som nevnt på lag på Norges vegne. Formatet er også ulikt ved at halvparten ryker ut i hver runde frem til man står igjen med en vinner. 

– Løpet er lagt opp helt annerledes. Her hjemme kjører vi tre omganger også strykes den dårligste omgangen. Her er vi 34 nasjoner, også er det det halvparten som går videre i hver runde, forklarer Haugland. 

Samtidig er det et ekstra press ved å kjøre på lag. 

– Det blir gøy det, men så blir det jo veldig surt om jeg skulle dumme meg ut og ødelegge for både meg og Mina. Jeg kjenner på at presset blir litt større når jeg ikke bare kjører for meg selv.

Haugland kjørte hele veien fra Norge med elbil, men i Valencia er det en annen elbil som skal brukes i konkurransen. Nærmere bestemt en elektrisk Hyundai Kona. 

– For to år siden kjørte de med Opel Corsa. Jeg og Mina har kjørt Peugeot 208, og den er i nær familie med Opel Corsa. Så vi hadde jo ønsket oss en liten fordel der, men nå ble det en mer ukjent bil. I rettferdighetens navn tenker jeg det er en bra bil, forteller Haugland. 

– Det er ikke den mest spennende bilen kan jeg si, men den er veldig forutsigbar og det blir likt for alle å kjøre, forteller Haugland som har fått testet bilen en gang hjemme i Norge før konkurransen, fortsetter han.

Mer oppmerksomhet

Autoslalom er ikke akkurat den bilsportgrenen som får mest oppmerksomhet hjemme i Norge. Derfor er det ekstra gledelig at det inkluderes i FIAs «OL», men selv om det er fint med oppmerksomhet til sporten er ikke Haugland selv like begeistret over den samme interessen.

– Jeg selv kjenner på presset og at jeg ikke liker å ha så mye oppmerksomhet egentlig, men for sporten sin del tenker jeg at det er veldig bra. For jeg håper jo at det kan være med på å heve denne grenen litt i folks bevissthet. 

Uansett er Hauglands budskap klart: Prøv Autoslalom!

– Kjør! Det er et bra miljø, og det er lett å komme inn og bli godt mottatt. Også er det morsommere enn man skulle tro. Jeg har stått på utsiden og sett på, og det ser jo ikke veldig fartsfylt ut, men når du sitter inni bilen føles det veldig fartsfylt så man får den gode opplevelsen, slår han fast. 

Powered by Labrador CMS