Oskar Biksrud.

Får hjelp av Roar Lindland:

Oskar Biksrud (18) med drømmesjanse på Rudskogen

Etter et rolig år får Oskar Biksrud debuten i Porsce Carerra Cup Skandinavia kommende helg.

Publisert

RACING: Kommende helg er det igjen klart for Porschefestivalen på Rudskogen. De siste årene har det vært en folkefest, og utover kjendiser, showkjøring og «meet and greet» med Dennis Hauger er det årets eneste runde i Porsche Carrera Cup og Porsche Sprint Challenge Skandinavia på norsk jord som er den store attraksjonen. 

RACING: Kommende helg er det igjen klart for Porschefestivalen på Rudskogen. De siste årene har det vært en folkefest, og utover kjendiser, showkjøring og «meet and greet» med Dennis Hauger er det årets eneste runde i Porsche Carrera Cup og Porsche Sprint Challenge Skandinavia på norsk jord som er den store attraksjonen. 

I Sprint Challenge er Isabell Rustad som vanlig å se til start, slik hun også har vært de to siste årene. I Carrera Cup har Dennis Hauger hatt flere innhopp som gjestefører, og denne helgen vil han få med seg GT4-fører Emil Gjerdrum som teamkamerat. 

I tillegg kjører Oskar Biksrud for første gang som en del av arrangementet, og han hopper rett inn i Carerra Cup. 

Får hjelp

Oskar Biksrud under fjorårets finale i "Bilsporttalentet".

Oskar Biksrud ble i fjor norgesmester i GT5-klassen, og samme høst var han finalist i «Bilsporttalentet». Utover deltakelse i den virtuelle verden, hvor Biksrud kjører på høyt nivå, har det vært stille siden den gang. 

Nå kommer sjansen i Carrera Cup, og det altså på hjemmebane. Det er teamet Mtech Competition som drifter bilen, og kanskje skal Biksrud også kjøre i sesongavslutningen på svenske Mantorp senere i september. 

– De har vært veldig imøtekommende og jobba skikkelig for å få til dette, så det er jeg evig takknemlig for, forteller Oskar Bliksrud til Parc Fermé. 

Den muligheten har han blant annet fått ved hjelp av Roar Lindland. Lindland som nylig avsluttet sesongen i Porsche Supercup, og som i fjor hoppet inn som gjestefører ved samme anledning på Rudskogen, har tro på Biksrud.

– Oskar er en spennende og seriøst utøver som allerede har markert seg både på gokart-banen og som tidenes yngste NM-vinner i GT5 i sin første fulle sesong i bil, men ikke minst at han som 15 åring også kvalifiserte seg som tidenes yngste sjåfør til VM i simracing Porsche TAG Heuer. Jeg tror absolutt dette kan være et riktig sted for Oskar, så vil vi jobbe derfra og forhåpentligvis kan det gi noen spennende muligheter fremover, sier Lindland i en pressemelding. 

Stor overgang

Oskar Biksrud sammen med Isabell Rustad, som også blir å se i aksjon på Rudskogen. Her fra fjorårets finale i "Bilsporttalentet".

Det er ingen hemmelighet at det er en krevende utfordring som venter for Biksrud. Steget opp fra GT5 i Racing-NM til en fullblods cup-bil er betydelig, men Biksruds erfaring fra simracingen kan komme til god nytte. 

– Det å kjøre Carerra Cup blir noe helt annet enn det jeg har kjørt tidligere. Fra GT5 i 2023 til en fullblods Porsche 911 GT3 Cup er et stort hopp, men jeg har troa og de riktige folka rundt meg, så jeg tror mye er mulig. 

Men Biksrud er likevel litt spent. For siden fjorårets sesongfinale i GT5 har han ikke kjørt en meter i løpssammenheng.

– Det skal sies at jeg ikke har kjørt en meter med racing i år og jeg blir virkelig satt på prøve opp mot eliten i Skandinavia, avslutter Biksrud. 

Powered by Labrador CMS